Verdens bedste brunkager

Verdens bedste brunkager

Brunkager er lig med julehygge

Kulden har lagt sig over landet, julekæderne lyser op i mørket, familierne samles i de varme stuer. Pejsen er tændt, julemusikken kører over radioen og nu skal et af børnenes højdepunkter til at løbe af stablen - julebagning. Familiens små medlemmer venter i spænding på juleaften og en måde at imødekomme denne spænding, er at finde udstikkerne frem fra skuffen og lave kreative brunkager. Med et udstikkersæt fra La Cucina er du godt klædt på til julens kreative småkagebagning. Uanset om du er til brunkager eller andet lækkert er dette udstiksæt et uundværligt sæt.

Opskrift

Vi har fundet opskriften frem på 'Verdens Bedste Brunkager', så vi håber at du er klar til at gå julen i møde med børnene. Brunkagerne smager fantastisk og er inspireret af det engelske 'Gingerbread'. Antal: ca. 50-60 stk Ingredienser:
  • 230 g blødt smør
  • 125 g brun farin
  • 2 æg
  • 200g sirup
  • 800g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
Fremgangsmåde: Find en Margrethe skål og start med at blande sukker og smør sammen. Rør godt rundt indtil massen har fået en ensartet konsistens. Kom herefter æg og sirup i skålen og rør godt rundt igen. Tilsæt mel, kanel, ingefær og bagepulver i massen og rør godt rundt. Ælt tilsidst massen sammen til en flot og glat dej. (Vær opmærksom på at dejen godt kan forekomme en smule tør på dette tidspunkt i processen) Pak dejen ind i film og sæt den på køl i en halv time. Mens dejen er på køl skal ovnen opvarmes til 175 grader. Når dejen er færdig med at trække skal den rulles ud på bagepapir. Del eventuelt dejen op i mindre stykker for at gøre processen lettere. Rul dejen ud i et jævnt og tyndt lag med en tykkelse på 0,3-0,5 cm. Find småkageformene frem og begynd at lege med de forskellige udstikkere. Her er det kun fantasien der sætter grænser. Når dejen er lavet om til flotte motiver skal småkagerne bages i et kvarter (indtil kanterne er gyldne i kanten) ved 175 graders varmluft. Når kagerne er færdige skal de køle af. Småkagerne bages i 12-15 minutter, til de er gyldne i kanten og er hævet ganske lidt. Lad dem afkøle på en rist. Når de er helt kolde kan du med fordel pynte dem med glasur eller andet. Velbekomme Link til udstiksæt fra La Cucina: https://hw-homeware.dk/produkt/la-cucina-udstikssaet-jul-smaakager-6-stk/ Billede: Pexels.com