Sprødt brød og pizza med bagestål

Sprødt brød og pizza med bagestål

Ønsker du lækkert og sprødt brød hjemmebagt brød eller pizza – så skal du bruge et bagestål. Vi har netop fået bagestål i sortiment fra Sweetkitchen.

Bagestålet stammer fra USA og er de seneste år virkelig blevet populært i hele verden. Grunden til dette er simpelthen de fantastiske resultater du får ved at bruge bagestål.

Bagestålet holder op til 15 gang så godt på varmen end en pizza- og bagesten, som du sikkert allerede kender. Den har samme opbygning den er blot lavet i tykt massivt stål. Dette giver den en helt anden varmefordeling og gør din bagning luftigere, saftigere og sprødere.

Bagestål kan også bruges på Grillen, hvor du blandt andet kan lave de lækreste pizzaer, pitabrød og fladbrød!

Bagestålet skal smøres med madolie

Når du modtager dit bagestål er det smurt godt ind med fedt og omringet af papir for at holde på fugtigheden og sørge for der ikke forekommer rust!

Varmes op i 30 min

Når du første gang skal bruge dit bagestål, så skal du blot sætte det i ovnen, varm ovnen op til 250 grader og lad den stå i ca. 30 min, så er bagestålet fuldkommen gennemvarmt og klar til at skabe magi! – Nemmere bliver det ikke!

Må ikke komme i opvaskemaskine

Efter første brug skal du huske at skrabe madrester af bagestålet og smøre det ind i madolie, så det bevarer fugtigheden, Bagestålet må IKKE komme i opvaskemaskinen, det vil ødelægge bagestålet.

Holder på livstid

Der kan forekomme rustpletter, så skal du blot skrabe rusten af med sæbe og en stålsvamp, og herefter smøre bagestålet ind i madolie igen. Så er det så godt som nyt! Hvis du benytter dig af ovenstående tips & tricks, så kan du på den måde beholde dit bagestål til livstid, farven på stålet vil efter lang tids brug ændre sig, men det skal du ikke være bange for, det er et sundhedstegn.

OPSKRIFT PÅ SPRØD PIZZA – 4 stk.

Ingredienser:

  • 450g vand (stuetemperatur)
  • 728g mel
  • 1,5g gær
  • 22g salt

Fremgangsmåde:

  • Opløs gær i vandet og tilføj alt melet. Rør i 2 minutter. Tilsæt salt. Rør i minimum 15 minutter ved langsom hastighed. Hele dejen hæves i køleskabet i 30 timer.
  • Efter hævning tages dejen ud og deles i 4 lige store dele. Spænd dejen op ved at strække dejen fra midten og fold ind under sig selv. Dette gøres indtil de 4 dejklumper er stramme. Lad dejklumperne stå ved stuetemperatur i 4-6 timer.
  • Rul pizzadejen ud i den ønskede tykkelse og pynt dem med dit favorit-fyld. Derefter bages de på bagestålet i ovnen ved 250 grader over- og undervarme til de er sprøde og afbagte.

Bon appetit !