Saftpresser VS. Slowjuicer

Saftpresser VS. Slowjuicer

Med køkkenmaskiner som saftpressere og slowjuicere kan man lave lækker hjemmelavet saft og juice hurtigt og nemt. Man behøver nærmest ikke engang af skære frugterne eller grøntsagerne ud inden man kommer dem i maskinerne, så klarer de arbejdet – og man har frisk juice på nul komma fem. Men hvordan virker de hver især, hvilke frugter og grøntsager er de hver især bedst til at presse, og hvilken maskine passer til dine behov? Læs om forskellene på en saftpresser og en slowjuicer her. Saftpresser Saftpressere fungerer ved at de centrifugerer råvarerne ved omkring 5 – 10.000 omdrejninger pr. minut. På denne måde slynger maskinen saften ud af frugterne og grøntsagerne. Den kører med mange flere omdrejninger i minuttet end en slowjuicer, og er derfor ofte hurtigere til at lave frugt og grønt om til juice, end en slowjuicer er. Dog kan de høje omdrejninger resulterer i skum på toppen af juicen. Saftpressere har generelt høj brugervenlighed, da de ofte er nemme at sætte op til brug, og de er nemme at rengøre. De fleste saftpressere har store påfyldningsrør, så de kan tage hele stykker frugt, fx et helt æble. Dette sparer tid i køkkenet, da man ikke skal stå og skærer frugterne ud i mindre stykker, og gør det nemt og enkelt at lave juice, selv i en travl hverdag. Fordele:
 • Forvandler hurtigt frugt og grønt til juice
 • Centrifugerer frugterne og grøntsagerne, så saften bliver slynget ud
 • Høj brugervenlighed
 • Nem opsætning og rengøring
 • Kan tage store grove råvarer
 • Intet eller minimalt skærearbejde
Slowjuicer Slowjuicere maser saften langsommere ud af råvarerne og kører typisk med 30-60 omdrejninger i minuttet. Det foregår normalt ved at frugten bliver mast igennem en eller to snegle, som man kender det fra kødhakkere. På denne måde får man presset alt saften ud af frugtkødet langsomt, og juicen vil på denne måde holde på flere vitaminer og antioxidanter. Dette betyder også at slowjuiceren er bedre til at udvinde saft fra saftfattige grøntsager, som spinat, kål m.m. Processen er dog ofte langsom i forhold til saftpresseren, og man skal ofte skære frugterne ud i mindre stykker, inden man kan komme dem i slowjuiceren. Dog får man en langt mere ensartet, homogen juice, som ikke skiller, og som ikke har skum på toppen, med massere af vitaminer og mineraler. Derudover er en slowjuicer ofte mere støvsvag end en saftpresser. Fordele:
 • Maser saften langsomt ud af råvarerne
 • Frugterne bliver mast gennem en eller to snegle, hvor saften udvindes
 • Høj juicekvalitet
 • Ensartet, homogen juice uden skum
 • Juice med højt indhold af vitaminer og antioxidanter
 • Slowjuicerne kan tage flere forskellige råvarer, fx mandler og bladgrønt
 • Støjsvag
Opsummering Der er store forskelle på saftpressere og slowjuicere. Begge maskiner har både fordele og ulemper. Maskinerne er hver især gode, og man skal derfor vælge efter hvilke behov man har, og hvad der er vigtigt for en, når man skal lave juice. En saftpresser er til dig, som har en travl hverdag og gerne vil have en hurtig juice hver morgen, uden for meget besvær med udskæring og rengøring. En slowjuicer er perfekt til dig, som har god tid til at lave juice, og som går op i god ensartet juice med massere af vitaminer og mineraler. God fornøjelse og velbekomme!