Ryk ud på altanen

Ryk ud på altanen

Temperaturen stiger og foråret er på vej. Det er tid til at gøre altanen klar til at nyde forårssolen udendørs i Påsken. altankasse

Ryd op på altanen

Først skal der ryddes op. Måske har du fået sat ting på altanen der slet ikke hører til her – det kan være skrald, tomme flasker, ekstra opbevaring. Der skal også ryddes ud i de krukker og planter som ikke kunne tåle vinterfrosten og ikke har overlevet.

Gør rent på altanen

Derefter skal der gøres rent. Start med at tøm altanen helt for havemøbler, krukker og hvad du eller har fået samlet sammen over vinteren. Frem med kost og fejebakke og evt. støvsugeren og fjern derefter alt løst støv, jord, visne blade, edderkoppespind og fugleklatter etc. – og lad nu være med at smide det ud over kanten til underboen!

Vedligehold altanen

Når alt løst snavs er fjernet kan, du gå i gang med at vaske altanen. Google dig til hvordan du bedst behandler netop dit træværk i forhold til algerens, slibning og oliering.

Indretning af altanen

Når alt det er gjort, er du endelig klar til det sjoveste – nemlig at indrette altanen så den bliver indbydende og klar til sommerens mange hyggestunder.

Vælg Blomster

Det er mange fine forårsløgplanter, der egner sig til krukker på altanen og det er højsæson for stedmoderplanter i altankasser. De fås i alverdens farver og kan give noget liv på altanen og mere glæde i hverdagen. Det er altid inspirerende at besøge en blomsterhandler eller en planteskole, når man skal vælge planter til sin altan. Husk også at købe det rigtige beslag til altankassen og lidt haveredskaber til at plante med. Har du en lille altan eller en fransk altan kan man også få hængepotter der fylder mindre end en lang altankasse til at hænge på gelænderet og skabe lidt hygge. Det er også cool med sammenplantninger i rustikke murstensforme.

Prikken over i’et – gør det hyggeligt

Til sidst men ikke mindst handler det om at tilføre lige præcis den stemning du ønsker og gøre det hyggeligt at være på altanen. Vælg puder, hynder og tæpper til din havemøbler. Det er også cool med lammeskind. Husk en Parasol og noget hyggebelysning i form af fakler og lanterner – der findes mange forskellige både med og uden solceller. Det giver også en dejlig stemning med en lyskæde med partylys.

Grill

Hvis man har plads, lov og mulighed for at grille på altanen er det næsten som at have et ekstra rum i lejligheden på de lange lyse sommeraftener. Før du vælger levende lys og grill – så husk at tjekke din husorden om det er tilladt på din altan. Ellers findes der også muligheder for at have elektriske grille. Husk grillhandsker og grilltænger og måske også et forklæde.

Find den rette løsning her

Du kan kontakte kundeservice på 48262500 eller på kundeservice@hw-homeware.dk De vejleder dig gerne, så du får det perfekte produkt. Det er samtidig en god idé at tilmelde sig nyhedsbrevet, hvis du ønsker gode tilbud. Her får du de bedste tilbud inden for bolig, indretning og have.