Ristet blomkål med citron og fetaost opskrift

Ristet blomkål med citron og fetaost opskrift

Opskrift på ristet blomkål med citron og fetaost kilde: https://www.microplane.com/blog-Roasted-Cauliflower-Rice-with-Lemon-and-Feta-Cheese
Denne ret består bl.a. af ristet blomkålsris. Når blomkål ristes, giver det liv, tekstur og en fantastisk smag til denne lækre grøntsag. Citronskal og fetaost kombineres for at skabe den perfekte smagskombination til en ret der ikke kun er sund, men vil blive en ny favorit!

Ingredienser:

  • ½ blomkålshoved, uden stok, revet
  • 100 gram smuldret fetaost
  • 2 spiseske olivenolie
  • 1 spiseske citronskal
  • 1 spiseske citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1 teske salt
  • ¼ teske chili flager
  • Et bundt frisk persille

Udstyr:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Smør en bageplade eller en stor bradepande med olie
  3. Fjern blade og stok fra blomkålen og hak det fint
  4. Riv citronskal og pres citronen
  5. Riv hvidløg
  6. Bland blomkålsris, feta, citron, hvidløg, salt og chili i en stor skål
  7. Fordel blandingen i bradepanden og rist det i ca 30 minutter, rør rundt i det undervejs
  8. Hak persillen og bland det hele sammen
  9. Server med ekstra citronskal og feta
Bemærkninger: Overfyld ikke bagepladen. Brug om nødvendigt en ekstra bageplade. Hvis ikke blomkålen ligger i et tyndt jævnt lag, vil den blive blød og ikke brune og riste jævnt.