Påske chokolade

Påske chokolade

Påsken er altid en super god anledning til spise masser af chokolade i form af påskeharer, påskeæg og fyldt chokolade. Med kun få dage til påske, kommer der her lidt inspiration til lækre chokolader, som du kan nå at have klar til påske. Del dem med en du holder af hvis ikke du får spist dem alle selv.

Påskeæg

Det findes ikke noget bedre end hjemmelavede påskeæg med marcipan, nougat og chokolade, og børnene vil elske at være med, når påskeæggene skal trilles og dyppes i smeltet chokolade. Ingredienser til 12 stk.:
  • 200 gram marcipan
  • 75 gram blød nougat
  • 125 g lys eller mørk chokolade
  • 50 g hvid chokolade
Det skal du bruge: Start med at dele marcipanen i ca. 12 lige store stykker og tril dem til kugler. Skær nu kuglerne over på midten og tryk en lille fordybning i midten af hver halvdel. Skær også nougaten i 12 stykker og tril dem til kugler. I den ene af hver marcipankugle lægger du en nougatkugle. Læg den anden marcipan halvdel oven på og saml. Kuglerne skal gerne være ægformede, så tril dem lidt, så de får den ønskede form. Smelt lys eller mørk chokolade i en skål og hæld den flydende chokolade over æggene. Den hvide chokolade smeltes og med en gaffel dybbet i chokoladen laver du et fint siksakmønster. Lad chokoladen stivne helt før du sætter tænderne i de lækre påskeæg.

Fyldt chokolade med hindbær

Med en hård chokoladeform, kan du nemt lave dine egne fyldte chokolader. Følg denne opskrift og lav de lækreste fyldte chokolade med hindbærtrøffel, som både vil imponere og overraske dem du serverer dem for. Chokolader med hindbærtrøffel Ingredienser til 21 stk.:
  • 75 gram hindbær
  • 200 gram hvid chokolade
  • 15 gram blødt smør
  • Ca. 500 gram god mørk chokolade
Det skal du bruge: Sådan gør du: Når du skal lave hindbærtrøffel, skal du først hakke 200 gram hvid chokolade. Smelt den over et vandbad til ca. 40 grader. Kom hindbærerne i en lille gryde eller kasserolle og kog dem kort. Blend dem til en pure. Hæld den lune hindbærpure i chokoladen og rør det til en glat og blank masse. Tilsæt nu det bløde smør, og rør det igen til en blank masse. Hak nu 500 gram mørk chokolade fint. Smelt halvdelen af det hakkede chokolade forsigtigt i en skål over et varmt vandbad (ikke kogende - 48° C. ) I en anden skål, kommer du den anden halvdel af den finthakkede chokolade op i. Halvdelen af den smeltede chokolade skal hældes op i skålen med den finthakkede chokolade, så de to stille og roligt smelter sammen under omrøring. Tilføj langsomt mere og mere af den smeltede chokolade, hvis det er nødvendigt. Den nu tempererede chokolades arbejdstemperatur er 31-33° C. Overstiger den 34° C, skal den tempereres på ny. Find din chokoladeform frem, og fyld formens huller helt op med chokoladen og bank formen let, så eventuelle luftbobler forsvinder. Vend formen på hovedet over skålen med den tempererede chokolade og tøm den overskydende chokolade ud. Toppen og siderne, skal skrabes rene for chokolade, så der nu kun er chokolade tilbage i skallerne. Vend formen på hovedet på et fad beklædt med bagepapir og lad chokoladen i formen størkne helt i køleskab. Tag formen ud af køleskabet og vend den om, og fyld skallerne op med hindbærtrøffel. Fyld nu den resterende tempererede chokolade oven i skallerne, så hindbærtrøflen lukkes inde. Formen bankes let igen og toppen og siderne skrabes rene for chokolade endnu en gang. Sæt formen i køleskabet i ca. 1 times tid, til chokoladen er hærdet helt op. Vend nu de fyldte chokolader ud, som er klar til en prøvesmagning. Chokoladerne skal opbevares køligt i en lufttæt beholder.