Ølandsbrød lavet i cocotte/stegeso

Ølandsbrød lavet i cocotte/stegeso

Brug din cocotte til bagning

Denne gang står den på lækkert nybagt ølandsbrød serveret direkte i en Rosendahl Cocotte. Når man bager i en cocoette, stegeso eller gryde opnår man et saftigt brød med tynd og knasende skorpe - noget vi er blevet helt vilde med der hjemme. Cocotten er et uundværligt redskab i ethvert køkken, da den både kan bruges til bagning, simmerretter samt stegning af hele stykker kød. I dette indlæg vil vi sætte fokus på bagning og guide dig bedst muligt igennem det perfekte ølandsbrød med havre. Selvom det er en nem process, taget det tid at lade brødet hæve. Så forbered dig på at brødet skal stå natten over. Det er det hele værd. God fornøjelse. Antal: 1 stort brød (ca. 6 pers.) Ingredienser:
  • 1 dl ølandshvede
  • 1 dl fuldkorns ølandshvede
  • 8 dl hvedemel
  • 1 dl havre
  • 5 dl vand
  • 5 gram gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. blomsterhonning
Fremgangsmåde: Skyd processen i gang ved at finde en stor Margrethe røreskål og fyld den op med 5 dl vand. Tilsæt herefter gær og honning, og rør godt rundt indtil en ensartet konsistens er opnået. Herefter tilsættes ølandshvede, fuldkorns ølandshvede og almindeligt hvedemel. Det er vigtigt at dejen røres grundigt sammen, da dette give en saftigere krumme i sidste ende - brug evt. en røremaskine til dette. Kom herefter film over Margrethe skålen og lad dejen hæve natten over (ca. 12 timer). Efter langtidshævningen er det nu tid til at ælte dejen. Træk dejen ud og fold den over hinanden. Denne øvelse gentages 8-10 gange, hvorefter dejen skal hæve i cirka 2 timer. Mens dejen passer sig selv, er det tid til at forvarme ovnen. Tænd ovnen på 250 grader og sæt den tomme cocotte ind. Efter en halv time tages den varme cocotte ud og fyldes med ølands-dejen. Det er vigtigt at dejen hældes forsigtig over i cocotten, hvorefter brødet drysses med havre. Put herefter låget på og bag brødet i en halv time ved 250 grader. Herefter fjernes låget og brødet bages videre på 230 grader i 15 minutter. Slå brødet ud på en rist, hvor det kan køle af i et kvarter. Vask cocotten og server herefter brødet i den. Brødet bør nydes med en tyk skive saltet smør. Velbekomme! Billeder: Rosendahl KØB DEN FLOTTE ROSENDAHL GRAND CRU COCOTTE 5,4L HER KUN 199,95 (før 599,95)