Nemme brunede kartofler i ovnen

Nemme brunede kartofler i ovnen

Julen er en travl tid, og det er ikke altid man har tiden eller overskuddet til at stå i køkkenet når gæsterne banker på døren.

Bekymrer du dig om at brænde de brunede kartoflerne på, mens du lige skal byde gæsterne velkommen, har vi løsningen til dig!

Denne hurtige og nemme opskrift på brunede kartofler i ovnen kræver minimal indsats, og resultatet er gyldne, karamelliserede kartofler, der smelter på tungen. Lad ovnen gøre arbejdet for dig, mens du fokuserer på andre opgaver.

Ingredienser:

 • 1 kg kogte og pillede kartofler (gerne små)
 • 1 dl. mørk sirup
 • Ca. 40 g. smør skåret i tern

Fremgangsmåde:

 1. Forvarm ovnen: Tænd din ovn og indstil den på 175 grader Celsius alm ovn

 2. Forbered panden: Brug gerne en Miso pande, da den nemlig kan tåle at komme i ovnen. Placer de kogte og pillede kartofler i Miso stegepanden.

 3. Tilsæt sirup og smør: Hæld mørk sirup jævnt over kartoflerne. Fordel også tern af smør ud over kartoflerne.
 4. Ind i ovnen: Sæt panden i den forvarmede ovn.

 5. Bagning: Lad kartoflerne bage i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Husk at kigge til panden og vende ingredienserne rundt hver 15. minut for at sikre, at kartoflerne bliver jævnt dækket af sirup og smør og får en dejlig, gylden farve. 6. Kontroller mørhed: Efter de 45 minutter, tjek hvordan kartoflerne ser ud. De skal være møre og have absorberet den lækre sirups- og smørsauce.

 7. Servering: Tag miso panden ud af ovnen og lad kartoflerne hvile i et par minutter, før du serverer dem. Dette giver siruppen en chance for at tykne lidt, og kartoflerne bliver mere lækre.

 8. Server og nyd: Server dine ovnbagte brunede kartofler som en lækker og sødlig sidedisk til dit måltid. Disse kartofler er perfekte til enhver lejlighed og kræver minimal indsats med maksimal smag!Til sidst vil vi ønske dig en festlig og smagfuld juleaften, hvor disse ovnbagte brunede kartofler bliver kronen på værket ved dit festmåltid. Lad den varme sirup og smør omslutte dine smagsløg med en himmelsk kombination af sødme og karamellisering. Glædelig jul og god fornøjelse med disse lækre kartofler, der helt sikkert vil sprede julestemning ved dit middagsbord!