Nem opskrift på jordbærtærte med marcipan og creme

Nem opskrift på jordbærtærte med marcipan og creme

jordbær Sommeren nærmer sig hastigt hvilket betyder et come-back til en af sommerens helt store vindere, jordbærtærte. Vi har sammensat en nem og lækker dansk klassiker med masser af jordbær, creme og marcipan. En rigtig jordbærtærte er kombinationen af en god mørdej, lækkert fyld med marcipan, creme og naturligvis friske jordbær. Denne hjemmelavet og nemme opskrift sikre dig en kage der bør nydes i fællesskab med gode venner og familie. God fornøjelse.

Ingredienser (4-6. pers):

Mørdej: 150g Hvedemel 100g Smør 50g Sukker 1 Æg Fyld: 100g Smør 100g Sukker 100g Rå marcipan 1 Æg 100g Mørk chokolade Creme: 2.5 dl. Sødmælk 0.5 brev Kagecreme (pulver) maizena 2.5 dl. Fløde En stor bakke friske jordbær (500 gram)

Fremgangsmåde:

Start med at lave mørdejen. Find en stor skål hvori du blander hvedemel, æg, smør og sukker sammen indtil en ensartet konsistens er opnået. Sæt herefter skålen i køleskabet i ca. en time. Derefter går du igang med fyldet. Tag endnu en skål, hvor du rører smør og sukker sammen mens der tilsættes marcipan (gerne revet) samt et sammenpisket æg. Find en tærteform (gerne 26 cm) og smør det jævnt. I formen rulles mørdejen ud og fyldet lægges på. Bag mørdejen og fyldet ved 200 grader alm. ovn i 20 min. Mens kagen køler ned laves der et vandbad i en lille gryde. Find en lille skål hvori chokoladen smeltes og fordel derefter chokoladen i et jævnt lag over kagenbunden. Til kagecremen røres sødmælk sammen med pulver-blandingen. For at opnå en tykkere konsistens sættes skålen med blandingen på køl. Find et piskeris og pisk lidt flødeskum. som blandes i cremen og fordels på tærten. Til sidst pyntes kagen med fint skåret jordbær og mynteblade. Velbekomme. Ps. hvis jordbærtærten ikke lige er dig kan du prøve vores chokolade mousse med Baileys.