hw-homeware.dk’s Oprydningsguide

hw-homeware.dk’s Oprydningsguide

Hw-homeware har mange lækre produkter i sortiment der er ideelle til organisering, opbevaring og oprydning. Med inspiration fra oprydningsekspert Camilla Lender fra TV 2-programmet 'Det roder' er her hw-homeware.dk’s guide med inspiration og produktideer til at få styr på dit hjem

Tid til oprydning

Mange er hjemme i denne Corona-tid og det er oplagt at få ryddet ud i gemmerne og organiseret hjemmet bedre nu hvor der er god tid, og man ikke går glip af det helt store ude i den store vide verden. Det kan virke overvældende at få begyndt, men resultatet skaber ro og overblik og giver overskud – så du kan bruge tiden på noget sjovere bagefter. Man behøver ikke være den nye Marie Kondo, men man kan starte i det små. Når man skal lære hjernen nye vaner handler det om at få succesoplevelser, gode associationer og mange gentagelser.

Hvor skal man begynde?

Start med et sted i hjemmet der altid ligger mange ting og roder. Det er ofte et sted hvor vi lægger ting fra os når vi kommer hjem f.eks. i entréen hvor nøgler, briller, telefon og mønter og hvad vi ellers lige har i lommerne ender. Prøv at holde det rydeligt i en uge. Det giver hjernen en hurtig succesoplevelse. Georg Jensens Leaf fad er et virkelig smukt fad til at holde styr på mønter og nøgler med stil. Eva solos legio fad er også en stilrent neutralt bud til nøgler og mønter.

Gør det hyggeligt

Ved at gøre det hyggeligt og en god oplevelse at ryde op, lærer vi hjernen at det ikke er så farligt. Sku op for musikken, luft ud og tænd nogle lys og duftlys. Hw-homeware.dk har et stort udvalg i duftlys, duftpinde og luftfriskere i mange forskellige dufte. Vi har desuden mange forskellige lys – også indenfor kunstige lys, kan vi anbefale de virkelige naturtro Uyuni lys der fås i både bloklys, kronelys og fyrfadslys.

Sæt tid af / tid på

Ved at afsætte f.eks. 15- 30 min hver dag på et fast tidspunkt til at rydde op, får man vedligeholdt sin nye vane og holdt bunkerne nede.

Visionen

Ved at pynte op med friske blomster midt i rodet før du starter på en gennemgribende oprydning, bliver du mere bevidst om alt det der roder udenom. Det giver din hjerne en vision om hvor rart det kunne blive, efter du har ryddet op, og giver dig en ekstra motivation på at komme i gang.

Etiketter/labels.

Hjælp hjernen og resten af familien med hvor tingene nu bor. Sæt labels og laminer evt. små billeder til familiens børn på kasser, skuffer og knager. På Days foldekasser er der allerede en praktisk label man kan skrive på.

Pak ting væk - midlertidigt

Hvis man har svært ved at skille sig af med mange ting på én gang er det en god idé at lægge det i kælderen eller på loftet i en uge eller 2. Når man så tager det frem igen, kan man bedre mærke, om man har savnet det, eller om man måske helt har glemt at man ejede det - og har nemmere ved at skille sig helt af med det. Hammerplast smartstore kasser fås i mange forskellige størrelser og er gode til dette formål, da de både holder fugt og luft ude, samtidig med de er gennemsigtige og man nemt har overblikket over hvad der er i. p-5386-hw-homeware_smartstore_classic_70_m_hjul_opbevaring_plast-jpgp-5378-hw-homeware_smartstore_classic_35_bedroller_m_hjul-jpg

”Tegn indenfor stregerne”

Overfyld ikke dine reoler med ting og sager og skab nogle tomme flader. Organiser dine ting og gem dem væk i kasser. Det ser rodet ud hvis dine ting stikker ud over hylderne i reolen. Det kan også give ro for øjet at farvekoordinere bøger og pynteting.

Tomme flader

Øv dig i ikke at fylde alle flader med ting og sager, det kan nemt få det til at se rodet ud og stresse dig og familien unødigt. Vælg nogle enkelte pynteting, som du er glad for og giver noget personlighed til dit hjem. Tomme flader giver ro for øjet og en følelse af plads og rummelighed.

Få styr på rodeskuffen.

Vi har alle en rodeskuffe, om det så er i gangen, køkkenet eller badeværelset så er det nemt at få styr på alle dine småting med skuffeindsatser. Vi har mange forskellige størrelser og kan bruges til at fra elastikker, papirklips til smykker - kun fantasien sætter grænser.

Overblik i køkkenskabene

Oxo's Pop-containere er geniale til at få overblik og orden i dine køkkenskabe – de er lufttætte ved et enkelt klik. De kan fås i mange forskellige størrelser og man kan sætte en ske fast under låget – så husk at få den bestilt med.

Kort sagt – Alt skal have en plads

Efterhånden som du indarbejder dine nye oprydningsvaner er det vigtigt at lægge mærke til, om der er ting der stadig altid ligger fremme og roder. Ofte er det fordi de ikke har en fast plads i hjemmet. Skab en plads til det i nærheden af hvor det skal brugs -så er der større sandsynlighed for at du kan finde det og får det lagt på plads igen straks efter brug. Plast kurve i forskellige størrelse er altid god til lige at få samling på en masse småting og papirer – fås i hvid og sort i 4 størrelser

Husk at fejre det, når du har ryddet op

Giv dig selv masser af ros og klap på skulderen når du har ryddet op. Det giver din hjerne og dit nervesystem besked om at det er godt for dig at ryde op og gør det nemmere at komme i gang næste gang. Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst herfra! Med venlig hilsen // Team hw-homeware.dk