Sådan holder du dine plastikbokse rene, fri for lugt og madrester

Sådan holder du dine plastikbokse rene, fri for lugt og madrester

plastikbokse Opbevaringsbokse i plastik i forskellige størrelser er perfekte til at gemme rester fra aftensmaden i. De er simpelthen bare en perfekt opfindelse! – lige indtil du skal kæmpe med at få dem rene igen og slippe af med lugten, de pludselig har fået. Når maden får lov til at ligge i plastikboksen natten over eller hele dagen i rygsækken, kan farve og lugt nemt smitte af på plastikken. Vi har her samlet en række gode råd til at gøre den ikke så sjove opgave med at skrubbe løs på plastikboksene lidt sjovere, hurtigere og mere effektiv.
Fjern lugt:
  1. Opløs fire spiseskefulde bagepulver i en liter varmt vand.
  2. Hvis plastikboksen er lille nok, kan den lægges i blød i opløsningen. Ellers hældes blandingen ned i boksen. Lad det ligge i ca. 30 minutter eller indtil lugten er forsvundet. Skyl boksen i rent vand og tør den godt.
  3. Er lugten der stadig? Prøv at fylde plastikboksen med krøllet avispapir og sæt låget godt på. Efter en dag eller to burde papiret have absorberet lugten. Vask beholderen og låget grundigt med sæbe og varmt vand, og tør det godt.
Bekæmp pletter:
  1. Lav en opløsning af flydende klor og varmt vand. Du skal bruge ca. 1 spsk. klor til 2 dl vand. Sørg for at lave så meget, at når det hældes i, vil det dække hele den misfarvede del af din plastikboks.
  2. Hæld blandingen i den misfarvede plastikboks. Hvis låget også er misfarvet kan du lægge det i blød, f.eks. i bunden af vasken og hælde klor opløsningen over. Lad det virke i ca. 30 minutter indtil det er rent.
  3. Vask plastikboksen og låget grundigt i varmt vand med sæbe og tør det godt.
Gør det nemmere til næste gang:
  1. For at mindske misfarvning kan du med fordel smøre plastikboksen og låg med olie eller spraye med nonstick madlavningsspray, før du fylder den med eksempelvis tomat-baserede fødevarer.
  2. Sørg for at tjekke om din plastikboks kan tåle mikroovn før du sætter den i mikroovnen. Hvis den ikke kan tåle det, kan du risikere at plastikken nedbrydes i mikroovnen, og boksen bliver mere modtagelig over for pletter og lugt.
Hvis disse små råd ikke er nok til at redde dine gamle plastik opbevaringsbokse, har vi altid et stort udvalg (og gode priser) på plastikbokse, glas og krukker til nem madopbevaring. Se mere og find de gode tilbud i kategorien ” Opbevaring & Krukker