Halloween Græskarsuppe med ristede græskarkerner

Halloween Græskarsuppe med ristede græskarkerner

Halloween græskarsuppe Efteråret er over Danmark, og efterår betyder hygge! Men den 31/10 er det Allehelgensaften også kaldet halloween, og der skruer vi helt op for uhyggen! Saml familie og venner til en (u)hyggelig aften med gys, gru og lækker græskarsuppe. Mens vi fejrer Halloween med slik og/eller ballade, har denne dag historiske forbindelser til både hekse, drab og det hinsidige. For flere hundrede år siden var det også en tradition at dele godter ud på den sidste dag i oktober. Dengang delte man ud af mad, frugt og nødder, og så troede man, at de døde kunne vende tilbage til det virkelige liv på netop denne dag. Derfor blev der også sat mad ud til dem. Halloween er en overgangsfest mellem sommer og vinter. Et velkommen til vinteren og et farvel til sommeren. Sommeren går i vinterdvale og fortjener en tak med ønsker om en frugtbar tilbagevenden. Altså en ældgammel taksigelsesfest. Halloween har navnet da det er aften før allehelgensdag, All Hallows Day. Tidligere var det den første søndag i november. Allehelgensdag er en mindedag for afdøde slægtninge og venner, og det markeres med lys, blomster og omtanke på landets kirkegårde. Græskar-traditionen stammer fra de irske immigranter, der kom til USA i 1800-tallet. I deres hjemland havde de siden 8-900 f.Kr. sat ild til roer for at holde onde ånder væk. Men da irerne kom til USA og ville føre traditionen videre, måtte de vælge en anden grøntsag, for amerikanske marker var ikke særlig leveringsdygtige i roer. Irerne valgte i stedet græskarret, som fandtes i massevis, og som kunne skæres ud og udstyres med lys.

Græskarsuppe med cremefraiche og græskarkerner

suppen er lavet af hokkaido græskar og smager himmelsk med en klat cremefraiche og ristede græskarkerner. Det skal du bruge:
  • 1 hakket løg
  • 1-2 fed hakket hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 600-700 g græskarkød i terninger
  • salt og peber
  • 1 l hønsebouillon
  • 1-2 spsk. citronsaft
Tilbehør:
  • Cremefraiche
  • Græskarkerner
  • Brød
Sådan laver du græskarsuppe Find en stor suppegryde eller stegegryde frem, og steg løg og hvidløg bløde og blanke i olivenolie. Vend nu græskarterningerne i og krydr med salt og peber og steg dem blanke i 3-5 min. Tilsæt bouillon og giv det et opkog. Skru ned og lad suppen simre, til græskarstykkerne er helt møre – det tager ca. 15 min. Blend suppen jævn med en stavblender, eller held det hele i en blender. Smag til med citronsaft, salt og peber. Server suppen i dybe tallerkner med cremefraiche, græskarkerner og et stykke brød Sådan laver du ristede græskarkerner Skyl græskarkernerne i koldt vand, læg dem på en bradepande og dup dem tørre med køkkenrulle. Tør dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Skru ovnen ned på 180 grader og dryp med olivenolie, salt og bag dem i ovnen ved 180 grader til de er gyldne og sprøde ca. 15 min. Ristede græskarkerner Billede: Designed by Freepic.diller