Gense – Når design og godt håndværk går i et

Gense – Når design og godt håndværk går i et

Hos hw-homeware.dk har vi for starten været beviste om, at kvalitet og budget skulle gå hånd i hånd. Vi lægger derfor meget vægt på design, håndværk og god kvalitet er til at købe til en god pris. I mellem vores mange kvalitetsbrands, gemmer sig et svensk mærke af navnet Gense. Gense er Sveriges ældste aktive aktieselskab, som blev grundlagt i 1856. Gennem en 160 år lang produktionstradition, er Gense blevet anerkendt som en af Skandinaviens største leverandører af bestik. Deres produkter er kombinereret af design og funktion. Det har været medvirkende til, at Gense er blevet Kongelig Hofleverandør, når det kommer til bestik og støbejerns produkter.
Gustav Eriksson

Genses historie -

Gense blev grundlagt i Eskilstuna i 1856 af Gustav Eriksson. Hvor de, de første år som virksomhed, producerede kakkelovnslåger og kaffebrændere. I 1885 starter fabrikationen af nikkel- og sølvvarer, f.eks. kaffeservice og lysestager. På det tidspunkt var arbejdsstaben på ca. 40 mand. I 1915 påbegyndes fabrikationen af kuvertartikler og bestik i sølv, hvor en stor del af leverancen den gang var til restauranter.

Genses base -

Først i 1930´erne begynder Gense, at fremstille rustfrit stålbestik, der bliver ender med at blive deres store skridt, og på mange måder deres store gennembrud. Salget går strygende og allerede få år efter, opføres fabriksanlægget i Eskilstuna og samarbejdet med anerkendte svenske designere påbegyndes.

Da Gense kom til Danmark -

I 1975 etableres A/S Gense i Danmark. Gense i Danmark opbygges gennem opkøb af de danske virksomheder Lundtofte A/S og Frigast. Smedjen i Lundtofte designede den første bestik kollektion i 1941-1942, men var oprindeligt en udspringer af virksomheden Andersen & Burchart, som blev etableret i 1838. Sølvvarefabrikken Frigast, som også producerede rustfrit, kom ligeledes under vingerne i 1976. For ikke mange år tilbage, nemlig 1987, opkøber Gense det danske Sølvmærke, Cohr. De har også rettighederne til Hansens sølvmønstre, som sammen med Horsens Sølvvarefabrik og Slagelse Sølv gør Gense til en mere attraktiv leverandør til guldsmedebranchen. Hvor er Gense i dag? I de mellemliggende år op til i dag er der sket meget inden for design, fremstilling af bestik og sølvartikler. Gense producerer stadig sølvartikler og bestik på fabriksanlægget i Eskilstuna, mens den rustfrie del er flyttet ud af Skandinavien, tættere på råvarerne, materialerne og tættere på de producenter, der har de mest moderne faciliteter. I produktionen er det stadig gældende, at der kun anvendes det bedste rustfrie stål, og hvert eneste stykke bestik gennemgår 32 forskellige stadier før den sidste polering. Efter poleringen kontrolleres det enkelte bestik. Hvis der er produktionsfejl i bestikket, bliver det kasseret. Således opnås den højeste kvalitet, og uanset hvilket bestik man beslutter sig for, opnås en kombination af funktionelt design og høj kvalitet.

Genses sortiment hos hw-homeware.dk -

Hos Gense har de mange års samarbejde med kendte designere resulteret i en række af klassiske, innovative og funktionelt bestik, der alle respekterer materiale af den højeste kvalitet af rustfrit stål. Men noget Gense også er særligt kendt for er deres exceptionelle kvalitets støbejernsprodukterLe Gourmets. Så ønsker du et professionelt resultat af din madlavning, er støbejern et materiale, der absolut er grund til at investere i. Alle Le Gourmets støbejernsprodukter er varmebehandlet med sojaolie, der gør at behovet for fedtstof er meget lille under madlavning. Støbejern er et materiale der er yderst holdbart og bliver kun smukkere jo mere det bliver brugt. Le Gourmet er desuden velegnet til alle varmekilder inkl. induktion. Hos hw-homeware.dk har vi et bredt sortiment af Gense produkter, der bland andet indeholder bestik, Le Gourmetstøbejerns produkter og kværne til salt- og peber. Du finder vores udvalg af Gense her