Dura Line gryder og pande

Eva Trio - Dura Line - Gryder og pander

Dura Line EN DANSK DESIGNKLASSIKER KOMMER TIL VERDEN Den Danske designer Ole Palsby skabte i 1977 en helt ny funktionalistisk grydeserie. Serien udnyttede egenskaberne fra tre forskellige materialer – aluminium, støbejern og kobber – og deraf fik den navnet Eva Trio. Inspirationen til Eva Trio kom fra det professionelle køkken med tanke på, hvordan vi bruger vores køkken og med vægt på at gøre produkterne enkle, slidstærke og funktionelle. Resultatet blev en serie af gryder og låg i 3 faste størrelser, der giver et væld af kombinationer, og som kan stables indeni hinanden, så de fylder mindst muligt. Håndtag i rustfrit stål er placeret sådan, at de forbliver så kolde som muligt, og de bliver derfor aldrig varmere end at man kan holde på dem uden grydelapper. Eva Trio er en del af den danske virksomhed Eva Solo A/S, der skaber boligtilbehør og køkkenudstyr i eksklusivt design. DURA LINE Alle pander og gryder i Dura Line serien er fremstillet i et ekstra slidstærkt materiale, som samtidig er særdeles godt til at lede og fordele varmen jævnt og hurtigt. Det sikrer et godt resultat, uanset om du koger eller steger. Belægningen på indersiden er PFOA-fri PTFE 4-lags Slip-Let belægning, som sikrer, at intet brænder fast og rengøringen bliver ekstra nem. Ydersiden er hårdt anodiseret, hvilket gør den ekstra slidstærk. Den kraftige aluminiumsbund på 5 mm har en integreret magnetisk metalplade, så gryden eller panden også kan bruges på induktion. I bunden er angivet en diameter på induktionszonen, som er den zone, der er magnetisk. Dura Line kan altså anvendes på alle varmekilder, inklusiv induktion. Alle greb er fremstillet i kraftigt, rustfrit stål. Håndtag på gryderne er designet og placeret sådan at at varmefordelingen fra gryden og ud i håndtagene minimeres betydeligt, især den del af håndtagene, der er længst væk fra gryden. Håndtag og skaft bliver derfor ikke varmere end, at man kan holde på dem uden grydelapper. Det gælder dog ikke, hvis du bruger gryden eller panden på gaskomfur eller i ovn. TIPS OG GODE RÅD
  • Det anbefales, at du altid smører indersiden af dine pander og gryder med lidt madlavningsolie, inden brug. Det optimerer belægningens evne til at slippe og øger holdbarheden.
  • Vælg altid den kogeflade, der passer bedst til grydens eller pandens diameter.
  • Undgå overophedning af gryder og pander.
  • På induktion må gryder og pander aldrig opvarmes uden indhold. Det er en meget hurtig opvarmningskilde, og gryden eller panden kan blive beskadiget.
  • Dura Line tåler IKKE maskinopvask, da det kan misfarve overfladen.
  • Gryder, pander og låg skal rengøres med opvaskemiddel og en blød børste eller svamp.
  • Den indvendige Slip-Let belægning sikrer, at intet brænder fast og rengøringen bliver ekstra nem. Undgå at beskadige belægningen ved altid at bruge redskaber i træ, plast eller med silikonebelægning.
  • Undgå at opbevare mad i pande eller gryde i længere tid, da belægningen kan tage skade.
  • Bliver Slip-Let belægningen med tiden mørkere? Fyld vand i panden eller gryden og tilsæt 4-5 spsk. maskinvaskemiddel. Lad det simre i ca. 45 minutter. Rør af og til rundt med en opvaskebørste eller lignende. Gentag evt. behandlingen. Herefter skal pande eller gryde gøres ren med opvaskemiddel, og indersiden smøres med et tyndt lag madlavningsolie.