Elephant Parade - Historien Bag

Elephant Parade - Historien Bag

Elephant parade er en social virksomhed, der har skabt verdens største udstilling, af dekoreret elefant statuetter. Elefanterne er designet og kreeret af kunstnere, designere og kendte personer verden over, der med deres design, har haft til opgave at udtrykke deres tanker om ideen af Elephant Parade.

Men hvad er Elephant Parade?

Skaberne bag Elephant parade er far og søn, Marc og Mike Spits, der i 2006 grundlagde Elephant parade. Elephant parade er en velgørende virksomhed, der har som grundlag at støtte asiatiske elefanter. Det var på en ferie i Thailand, at Marc og Mike mødte elefanten Mosha, der på det tidspunkt blot var en baby elefant på 8 måneder. Synet Marc og Mike mødte var skræmmende. For allerede tidligt i Moshas liv, havde hun været ude for en ulykke, da hun en dag træder på en landmine og får sprængt højre forben af. Mosha inspirerede Marc og Mike til at hjælpe elefanter som Mosha, der havde haft en hård start på livet, eller blot er syge eller udsatte elefanter. Mosha blev fra den dag, omdrejningspunktet og starten på Elephant Parade. Mike forklarer, at det kræver mange penge, til de store mængder af medicin og hjælpemidler. Alt bliver bare dyre når det omhandler så store dyr som elefanter. Så Marcs ide var, at i stedet for at skrive en check, ville han skabe noget vedvarende. Marc ser hele konceptet som en snebold. Den er fra start altid lille, men begynder den først at rulle, skaber den en lavine. Han var opsat på at, i stedet for at spørge folk om penge, ville han skabe opmærksomhed omkring det, og på den måde få folk til at samle sig om projektet. ”Vi ville hjælpe Mosha og skabe noget der var langtidsholdbart. Vi vidste, at ved skabelsen af Elephant parade ville det være en bæredygtig indkomst til elefanterne, der derved ville være vedvarende velgørenhed og give elefanter i Asien bedre vilkår.

Fra mødet med Mosha til Elephant Parade som virksomhed

Fra mødet med Mosha i 2006, gik der godt og vel et år før første udstilling af elefanterne var klar. Elephant Parade blev skudt i gang med en stor udstilling i Rotterdam, Holland i år 2007. Indsamlingen gik som det første til det elefant hospital i Lampang, som var blevet Moshas hjem. For en ting svor Marc på, siden hans første møde med Mosha og det var, at hun aldrig skulle lide eller have ondt igen. Han satte sin lid til, at hun skulle have et godt og langt liv. Siden starten i Rotterdam, Holland er det blevet til en hel del mere. Elephant Parade har været verden rund med deres udstillinger af elefanter, designet af verdenskendte kunstnere og -personer. De har på hver deres måde sat deres præg på, hvad deres idé er om Elephant Parade. Det er blevet til mange designere, hvor bla. Khloe Kardashian, Katty Perry, Nirut Sirichanya og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik bare er nogle af dem. Siden starten er det blevet til mere end 1500 kendte personligheder og store kunstnere der har sat deres præg på Elephant Parade med deres limited edition af Elefant parade design. Siden år 2006 er det blevet til en del udstillinger verden over, og Elephant Parade har bla. været at finde i Antwerpen 2008, København 2011, California 2013 og nyeste skud på stammen bliver i 2018, hvor Elephant Parade kan ses i Belo Horizonte, Brasilien.

Hvad med fremtiden?

Elephant Parade er kommet for at blive og har på 12 år spredt sig til butikker rundt om i hele verden. I alt er det blevet til 23 lande med over 230 butikker, som på nuværende tidspunkt er en del af succesen bag Elephant Parade. Planen er fortsat at Elephant Parade skal vokse, så endnu flere elefanter kan leve trygt og længe i gode og rolige omgivelser. Det er et ønske, at elefanter i Afrika også skal have bedre vilkår, og er på listen over ting der skal samles ind til. For hver solgt elefant går der 20% til elefanterne i Asien. Alt dette er igennem Elefant Parade. Har du lyst til at pryde dit hjem med en unik Elefant, så kan du finde vores store udvalg af elefanter fra Elephant Parade HER