"Æbleskiver" året rundt

"Æbleskiver" året rundt

Ligger din æbleskivepande også bare og samler støv elleve måneder om året, indtil den igen skal i brug? De traditionelle gode æbleskiver vi alle kender og glædeligt spiser hele december måned, har vi nu fornyet! Vi har fundet andre variationer, så de nu kan spises hele året rundt. Hos hw-homeware er vi vilde med de andre smage, og deler nu ud af nogle af de bedste opskrifter, så i alle kan komme i køkkenet og eksperimentere. Vi har udvalgt to af vores favoritter som vill være super til en forret og som en dessert.

Takoyaki – Forret

Antal: ca. 30 stk Ingredienser:
  • 200 g mel
  • 9 dl Dashi bouillon (hønse- eller fiskebouillon kan bruges)
  • 4 æg
  • 1 spsk mirin og soya sauce (1 tsk. salt og sukker kan bruges)
Traditionelt fyld: Kogt blæksprutte eller ”alt godt fra havet”, hakket forårsløg og tørrede rejer Andre muligheder kunne også være: Friske rejer, ost, skinke, pølser, kylling eller bacon. Man kan sammensætte det som man vil. (i dette tilfælde skal der tilsættes lidt mere vand i dejen) Sådan gør du: Tag en stor skål, tilsæt alle ingredienserne og mix det hele sammen med en håndmixer til dejen er uden klumper. Tag din æbleskivepande og hæld dej i alle hullerne så de næsten er fyldte. Tilsæt det ønskede fyld og vend dem når de er gyldne. Det er vigtigt at være hurtige i denne proces for at opnå en flot og rund form. Pynt evt. med lidt forårsløg på toppen og en lækker dressing af creme fraiche.

Chokolade fondant med ”blødende hjerte” – Dessert

Antal: 9 stk Ingredienser:
  • 60 g mørk Chokolade
  • 40 g usaltet smør
  • 75 g sukker
  • 2 æg
  • 25 g hvedemel
  • 2 g salt
  • 1 tsk Nescafe pulver (hvis man ønsker)
  • 40 g hakkede mandler
Sådan gør du: Tag en gryde der fyldes med vand og lav et vandbad. Tilsæt chokolade, smør og sukker og lad det smelte ved lav varme i vandbadet, lad det afkøle lidt. Tag en Margretheskål og tilsæt æg, hvedemel, salt, Nescafe og hakkede mandler til den afkølede blanding af chokolade, smør og sukker. Mix blandingen sammen med din håndmixer, ved lav fart. Tag din smurte æbleskivepande, og fyld alle hullerne til kanten. Chokoladefondanten bages let i 12 minutter ved 160 grader i normal forvarmet oven. Chokoladefondanten tages ud efter 12 minutter og sættes derefter på køl. Ved servering: Chokoladefondanten vendes stille ud af æbleskivepanden, når de er kolde og anrettes på en tallerken. Overdækkes med film og varmes let i mikroovnen. Serveres sammen med vaniljeis og bær. Velbekomme