Sommerdessert – Rabarbermousse med kompot

rabarbermousse

De første stilke på en rabarberplante er klart de lækreste, og vi fik heldigvis trukket nogle gode nogle inden det var for sent. De har nu ligget i vores fryser i et godt stykke tid og hygget sig, men nu synes vi, at det var på tide at få dem brugt. Vi har derfor været i køkkenet og lavet en lækker rabarbermousse med kompot.

Til 6 portioner rabarbermousse med kompot skal du bruge:

Rabarberkompot:

500 g rabarber
1 vaniljestang
300 g sukker

Rabarbermousse:

3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
6 blade husblas
125 g sukker
1 dl rabarberkompot
2½ dl piskefløde
Lidt rabarberkompot til pynt

 

Sådan laves rabarberkompotten:

Find en god køkkenkniv frem, rens rabarberne og skær dem i skiver på 1-2 cm. Fyld dem i en gryde og drys sukkeret over. Skrab vaniljestangen og bland vaniljekorn og stang med rabarberne.

Lad det stå og trække en halv times tid og kog det langsomt op. Kompotten koges til den har en fin og lidt tyk konsistens. Lad nu kompotten køle af, og opbevar den på køl i et tætsluttende glas.

 

Sådan laves rabarbermoussen:

Find en skål og udblød husblassen i vand i ca. 10 min. Tag husblassen op af vandet og klem vandet ud af den. Find en gryde og skål til vandbad og lad husblassen smelte. Lad den køle af til det er lunkent. Brug en håndmikser og pisk de pasteuriserede æggeblommer med sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt rabarberkompot og den lunkne husblas i æggesnapsen i en tynd stråle. Pisk godt hele tiden!

Fløden piskes til flødeskum med håndmikser og vendes forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber, så moussen forbliver luftig. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i rabarbermoussen. Fordel den færdige rabarbermousse i 6 portionsglas, og lad dem stå på køl i mindst 2-3 timer.

Pynt med lidt rabarberkompot lige inden servering.

 

Rabarbermousse fungerer rigtig godt som sommerdessert i en 3-retters menu.

Velbekomme! 🙂