Græskarsuppe med sort bønne-koriandersalsa

 

INGREDIENSER

800 gram hokkaido græskar
200 gram kartofler
3 fed hvidløg
2 løg, ca. 100 gram
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. frisk timian
1 grøn chili
2 dåser kokosmælk
3 dl bouillonvand
2 spsk. Citronsaft
Salt
Sort peber
2 dl fromage fraiche

SALSA

¼ bundt hakket koriander
1 spsk. olivenolie
1 finthakket rød chili
1 dåse sorte bønner
1 spsk. fintrevet limeskal
2 spsk. ristede græskarkerner

SÅDAN GØR DU

  1. Find en skarp kniv og halver græskarret, med en ske fjerner du alle kerner. Skær græskarret i grove stykker med skræl på.
  2. Brug en kartoffelskræller til kartoflerne og skær dem og resten af grøntsagerne groft. Svits dem af i olivenolie i en stor suppegryde sammen med græskar, fint hakket timian og chili.
  3. Tilsæt kokosmælk og bouillonvand, lad det simre i 30 minutter.
  4. Hæld suppen i en blender og blend til en fin pure. En stavblender kan også bruges. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Bland alle ingredienserne til salsaen i en lille skål.
  6. Anret den varme suppe i varme tallerkener eller skåle og server med bønne/koriandersalsa og fromage fraiche.

 

Tip:

Skift græskar ud med f.eks. sød kartoffel, gulerod, selleri, pastinak eller anden rodfrugt.