lamme-rod

Opskrift: Lammekølle med bagte rodfrugter

Lammekølle med rodfrugter er en nem og lækker ret, der passer perfekt til en dejlig middag i godt selskab. Retten passer perfekt til det kolde og våde vejr, der præger os her i vintersæsonen. Det gode ved at lave lammekølle med rodfrugter er at retten kan passe sig selv når man først har sat den i ovnen, så man kan sagtens gøre andre ting i mellemtiden. Det er også en ret, der kræver man går og hygger da den ikke er en hurtig ret, som kun kræver en halv time. Lammekølle med rodfrugter er perfekt, til afstresning i weekenden. Den er et sikkert hit i det stormfulde vejr, og en helt sikker vinder hos dine gæster, uden du behøver at stresse over maden.

Opskriften er tilpasset 4-6 pers.

Lammekøllen:

1 lammekølle på ca. 1800 g 4 stilke rosmarin 5 fed hvidløg, delt i halve Havsalt og friskkværnet peber

Rodfrugterne:

3 store gulerødder 2 pastinakker 2 persillerødder 300 g jordskokker 3 bagekartofler 2 rødbeder ½ dl olivenolie 3 kviste rosmarin eller timian Friskkværnet peber og havsalt ½ dl vand

Fremgangsmåde:

Krydr lammekøllen med salt og peber, fordel rosmarin og hvidløg på lammekøllen, man kan skære ritter eller huller i køllen for at putte Rosmarinen og hvidløget bedre ind i stegen, det giver lidt mere smag. Læg lammekøllen i et lille ovnfast fad, og steg den i 30 minutter ved 180°. Vask og skræl kartoflerne og rodfrugterne, skær dem i grove stykker passende efter behov, Derefter smør et ildfast fad med noget af olivenolien eller hæld olivenolien ud på noget bagepapir på en bageplade. Fordel grøntsagerne i fadet eller på bagepladen. Hæld resten af olien over grøntsagerne og krydr blandingen med salt og peber. Drys med bladene fra rosmarin eller timiankvistene. Tag lammekøllen ud, og læg det på risten over grøntsagerne, hæld vand på, og steg lammekøllen færdig over grøntsagerne i 40-50 minutter. Det kan være en god ide at røre rundt i rodfrugterne en gang imellem, uden at knuse dem. Du skal bare forkæle alle omkring dig med en lækker middag, der varmer og skaber en hyggelig stemning i hele rummet.

God arbejdslyst!

Billedekilde: https://dk.pinterest.com/pin/388013324125027881/