Sæt uret og havemøblerne frem

Sæt uret og havemøblerne frem

Sæt uret og havemøblerne frem

I weekenden er det tid at sætte uret frem og Danmark går på officiel sommertid Kl. 02 om natten den sidste søndag i marts. Her sættes uret frem til kl. 03. I år falder denne dag på den 27. marts. – frem til den sidste søndag i oktober, hvor uret sættes tilsvarende 1 time tilbage kl. 03 om natten.

Sommertid

For at huske om uret skal stilles frem eller tilbage bruger mange tricket om at huske at havemøblerne skal frem ligesom tiden, når vi går på sommertid og havemøblerne skal tilbage ligesom uret når vi skal tilbage på vintertid i oktober. Sommertid er indført for at spare strøm og give os flere lyse timer i dagen. Mange længtes efter at komme ud efter vinteren – og i år måske endnu mere efter mange har arbejdet hjemme og været isoleret indenfor pga. Corona.

Pas på forårssolen

Men man skal huske at passe på forårssolen når vi i vor begejstring over at solen er fremme hurtigt kan glemme at beskytte os mod solens stråler. Hvis UV-indekset er på 3 eller derover, skal man huske solcreme og UV-indekset for april ligger faktisk mellem 3 og 4. Så man kan sagtens blive skoldet selvom varmegraderne ikke er så høje endnu. Specielt med en bleg vinterhud er man modtagelig for at blive skoldet i forårsolen.

Solen er også god for os

Selvom solen kan være skadelig, er den også god for både vores krop og sind og giver vores humør et ekstra løft, som vi alle kan bruge efter en lang vinter indendøre. Ikke nok med den gør os i godt humør, så giver den også vores krop nødvendig D-vitamin. Hvis man opholder sig i solen 10-20 minutter tre gange om ugen, får kroppen opfyldt sit behov for D-vitamin, som er vigtig for vores immunforsvar – specielt i disse Coronatider.

Nyd solen – men husk skygge, solhat og solcreme

Så man skal ikke være bange for at gå ud i solen og nyde de dejlige forårsdage – bare husk de 3 solråd: Skygge, solhat og solcreme. – så gå bare ud i haven og gør klar til foråret og sommerens mange hyggestunder som vi forhåbentlig snart har i vente med venner og familie. Men husk også at have en god parasol i haven så du undgår den farlige eftermiddagssol mellem kl. 12-15 hvor UV-indekset er højest.

Parasoller og havemøbler nu både i butikken og på nettet.

Hw-homeware har nu fået haveborde, havestole, parasoller, altankasse og haveredskaberne hjem både på nettet og i vores fysiske butik på Lyngby Hovedgade 68, gå venstre om butikken om i gården. Det er også en god idé at at beskytte dine havemøbler fra vind og vejr med overtræk. Husk også at gøre det hele ekstra fint med noget hyggeligt havebelysning.