Sådan laver du billige og nemme vaniljekranse til jul

Sådan laver du billige og nemme vaniljekranse til jul

Day kødhakker med vaniljekranse på et bord

 

Ingen jul uden vaniljekranse - favoritsmåkagen igen i år.

Det er vidunderligt at være i julestemning. Men det er ikke altid at julestemningen kommer af sig selv. Heldigvis er vi gode til at finde sammen med dem vi har nært for at brede julehyggen. Men hvad er julestemning for dig? At pynte hjemmet, at stå på ski eller blot være med familien? Vi har i hvert fald et bud på hvordan man med garanti kan finde sin indre julenisse frem og få julehyggen helt til tops, så skru helt op for julemusikken og find din flotteste julesweater frem!

Det er ingen hemmelighed for nogen at juletraditionerne drejer sig om de søde julesager. Der er så meget at vælge i mellem, men en sikker vinder hvert eneste år er favoritsmåkagen - nemlig vaniljekransen. 
Vi har sørget for både en billig og nem opskrift på vaniljekranse til dig og hele familien, så bag løs og mærk duften af vaniljekranse brede sig i hele huset. Velbekomme og rigtig god jul: 

En sikker vinder - let og billig opskrift:

Tid: 40-45 min Antal: 65 Ingredienser:
  • 50 g smuttede, finmalede mandler, eller mandelmel
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk sukker
  • 250 g hvedemel
  • 165 g smør, koldt
  • 100 g sukker
  • 1 æg, lille

Fremgangsmåde: Start med at finde en lille kniv og skær kornene ud af vaniljestangen. Bland kornene med 1 spsk. sukker så kornene bliver adskilt. Kom derefter hvedemel i skålen. Skær smørret i tern og smuldrer det herefter ned i melet. Æg, vaniljesukker, mandler og sukker tilsættes herefter. Dejen skal nu samles, men ikke æltes. Pak dejen ind i film og put den i køleskabet i 30 min.
Tag dejen ud af køleskabet efter 30 minutter og forvarm din ovn til 200 grader. Find din Day kødhakker frem og sæt din vaniljekranseform i kødhakkeren. Kom klumper af dejen ned, og kør vaniljekransene ud. Placer herefter vaniljekransene på en bageplade med bagepapir. Dine lækre vaniljekranse skal nu bages i 7-9 minutter ved 200 grader. Afkøl vaniljekransene på en rist og mærk duften af julehygge sprede sig rundt i hele huset. 

Du kan finde Day kødhakkeren på hw-homeware.dk - Danmarks største udvalg af Day-produkter. God fornøjelse og god jul.