Helstegt kylling i stegeso

Helstegt kylling i stegeso

Denne opskrift er super nem og giver dig en lækker mør kylling med sprødt skind, citron, hvidløg og rosmarinsmør tilberedt direkte i stegeso. Tilføj kartofler i bunden, og du har fået dig et komplet måltid! Når du laver kylling i stegeso, bliver kyllingen både saftig og smagfuld, og får samtidig en flot, gyldent sprødt skind. En helstegt kylling er en sikker måde at imponere gæster på, og der er mad nok til hele familien. Til denne opskrift, skal du kun bruge 5 ingredienser – udover smør, salt og peber. Nemmere bliver det ikke! stegeso

Tips til at lave den bedste helstegte kylling:

  • Dup kyllingen tør. Dette vil hjælpe gøre skindet perfekt sprødt.
  • Krydr indvendig. Tilsæt MEGET salt og peber indeni kyllingen, og fyld den med citronskal, rosmarinkviste og stilke, hvidløgsrester og løgrester. Dette vil hjælpe med at holde kødet saftigt og give smag indefra og ud.
  • Bind kyllingen. Ikke på en kompliceret måde - bare bind benene tæt sammen ved hjælp af kødsnor. Dette hjælper med at holde alt pænt og saftigt.
  • Steg ved høj varme, derefter lav. Steg kyllingen ved 240°C i 15 minutter - dette sætter gang i det sprøde skind. Skru derefter ned for varmen og steg ved 175 grader i cirka 1,5 time, eller indtil centrumstemperaturen er på 75 grader (Sæt et stegetermometer i den tykkeste del af brystet så langt ind som muligt, og træk det så lidt tilbage, så det ikke rører knoglen.
  • Lad den hvile i mindst 10 minutter. Dette sikrer, at kyllingen ikke er for varm til at håndtere, når du skærer den ud, og at saften bliver i kødet. Hvis du skærer for hurtigt, slipper saften for hurtigt ud, og kyllingen bliver tør.
  • Andre grøntsager. Du kan tilføje gulerødder eller andre rodfrugter i bunden af ​​gryden i stedet for eller som supplement til kartoflerne.
  • Hvis ikke du har en stegeso. Du kan også nemt lave denne opskrift i et stort ildfast fad eller bradepande ved hjælp af samme metode!

Opskrift på helstegt kylling i stegeso

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 1,5 timer

Hviletid: 10 minutter

Tid i alt: 1 timer og 45 minutter

Antal personer: 4

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 2 citroner
  • 5 fed hvidløg (3 hakket, 2 skåret i halve)
  • 4 kviste frisk rosmarin (3 finthakket, 1 hel)
  • 2 store løg i tykke skiver
  • 4 spsk smør
  • salt og peber
  • 500 gram kartofler

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 240 grader.
  • Smelt smørret i en lille skål. Tilføj hakket hvidløg(3 fed), hakket rosmarin, skal fra to citroner og smag til med masser af salt og peber.
  • Placer løg og kartofler i bunden af stegesoen.
  • Forbered kyllingen. Fjern indmad og dup den tør. Krydr med rigeligt salt og peber.
  • Skær citronerne i halve og pres saften ud.
  • Smørblandingen vil efterhånden være stivnet lidt. Brug dine hænder til at smøre blandingen ud over hele kyllingen.
  • Fyld kyllingen med citronskallerne, løgrester, de resterende 2 fed hvidløg og rosmarin. Placer den oven på kartoffelbunden.
  • Bind benene på kyllingen sammen med kødsnor.
  • Hæld citronsaften over kyllingen.
  • Steg kyllingen uden låg i 15 minutter ved 240 grader. Skru ned til 175 grader og steg videre i ca. 1,5 time eller til temperaturen på kødet er 75 grader.
  • Kyllingen skal stege hele tiden uden låg, ved mindre skindet begynder at blive brændt før kødet er færdig, så kan du sætte låget på klem.
  • Lad kyllingen hvile 10 minutter før udskæring.