De bedste flødeboller

De bedste flødeboller

flødeboller Alle er vilde med flødeboller, og de fås i et hav af forskellige variationer. Hvad enten du er til de billige fra supermarkedet eller går på jagt i diverse specialbutikker efter eksklusive luksus flødeboller, så findes der en variant lige efter din smag. MEN, de bedste flødeboller er nu engang dem, man selv laver! Her følger derfor en opskrift på super lækre hjemmelavede flødeboller:
Til almindelige kiksebunde skal du bruge:
  • 100 g smør
  • 3 dl mel
  • ¾ dl Sukker
  • 1 spsk. vand til at samle dejen
Smuldr smørret i melet i en skål, bland sukker i og ælt dejen sammen. Rul så dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Udstik bundene med et lille glas eller udstikkerform. Læg bundene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 8-10 min. Husk at afkøle bundene helt. Hvis du ikke er så meget til kiksebunde, kan du i stedet bruge ren marcipan. Det går lidt hurtigere, og det smager fantastisk.
Marcipanbunde:
Tag 200 gram marcipan og rul til en pølse. Skær med en skarp kniv skiver på ca. 5 mm tykkelse. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i ca. 5-8 min.
Skum:
  • 200 g sukker
  • ¾ dl vand
  • 100 g æggehvide
Kog sukker og vand op i en lille gryde og lad det småkoge i 5-7 min. Det skal være lidt gyldent i kanten og tykt som sirup. Pisk nu æggehviderne med en håndmixer til de er helt stive. Sukkerlagen tilsættes i en tynd stråle, mens der piskes. Fortsæt med at piske skummet stift i ca. 10-15 min. Fyld skummet i en sprøjtepose og sprøjt forsigtigt toppe på de afkølede bunde. Bag dem i ca. 5 min ved 180 grader og afkøl dem helt.
Overtræk
Bræk 250 g chokolade i mindre stykker. Læg ca. 2/3 dele af chokoladen i en skål, der tåler varme og smelt det over vandbad og sluk derefter for varmen. Resten af chokoladen røres i den flydende chokolade. Tag en flødebolle op på en palet med huller i og øs chokoladen forsigtig henover. Flødebollerne er nu klar til at blive pyntet. Det er en god ide at stille de færdige flødeboller på et låg til en opbevaringsboks. Selve bøtten sættes ovenpå som et låg. På den måde er flødebollerne nemme at få op uden, at de går i stykker, og de kan opbevares sikkert i køleskabet. Tip: Flødebolleskummet kan laves i forskellige variationer, prøv eksempelvis at tilsætte lidt hindbæressens, lakridspulver eller kaffepulver til skummet under piskningen. Velbekomme!