Anmeldelse af Bodum Pour-over kaffebrygger

Anmeldelse af Bodum Pour-over kaffebrygger

'Pour-over' kaffe. Hvad er det?

I de senere år har kaffeindustrien oplevet en stigende interesse for manuel kaffebrygning og Pour over kaffe. Dette ses blandt andet på cafeer og i special butikker, hvor den store efterspørgelse på 'slow brew' kaffe er i høj kurs. Med en pour-over (engelsk for "hæld-ud-over") kaffebrygger har man muligheden for at kontrollere alle aspekter af brygningsprocessen, hvilket har været med til at gøre denne form for kaffebrygning populær. Ligesom når man laver kaffe ved hjælp af en stempelkande (French press), er Pour-over kaffebrygning kendetegnet ved at man manuelt hælder kogende vand ud over den kværnet kaffe for at frigive mere kaffearoma. Modsat stempelkanden, bliver pour-over kaffe ikke lige så stærk i smagen, men får istedet en blødere og rundere smag, hvilket er elsket af kaffeentusiaster over hele verden. En anden forskel fra pour over til stempelkande er mængden af grums (grit). Der forekommer typisk en del grit i stempelkander, hvilket ikke er tilfældet i pour-over karafler. Pour-over kaffe har ikke de samme mængder grums, hvilket gør kaffeoplevelsen langt mere sofistikeret og behagelig. Der er naturligvis tale om personlige præferencer, men det er muligt at argumenter for, at teksturen i pour-over kaffe er mere lig, hvad man kender fra den automatiske kaffemaskine.
Bodum Pour Over 1 liter - Sort Bodum Pour Over 1 liter - sort. Tilbud på manuel kaffebrygger!
Kilde: Bodum

Hvordan fungerer Bodum Pour-over?

Jeg fik fornøjelsen af at teste Bodum Pour-Over 1L. En simpel Pour-over kaffebrygger udført i et æstetisk flot design, der går i hånd-i-hånd med funktionalitet. Denne elegante kaffebrygger er designet med henblik på at lade det kogende vand glide nænsomt gennem de friskkværnet kaffebønner. Den åbne konstruktion ved filteret giver muligheden for at kontrollere hastigheden af vandet man hælder ud over kaffen. Ved at hælde vandet ud over kaffen i et langsommere tempo, giver vandet længere tid til at komme i kontakt med bønnerne. Dette giver en mere rig og smagsfuld kaffeoplevelse. Bodums Pour-over er designet med et indbygget filter udført i rustfrit stål. Dette gør at du ikke behøver at bruge papirsfiltre til din kaffe - én bekymring mindre. Samtidigt slipper du for den, til tider, harske smag der kan forekomme ved brugen af papirsfiltre. Filteret kan nemt vaskes enten i hånden eller i opvaskemaskinen og derefter genbruges. Det indbygget filter lader det smagsfulde aroma-olier glide igennem, olier som ellers ville være optaget i papirsfilteret.

Hvordan laver du en perfekte kop 'Pour-over' kaffe

Den perfekte kop kaffe taget blot enkelte minutter at lave. Ved at følge denne nemme guide er du garanteret en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Den manuelle brygningsprocess starter med at forvarme karaflen, ved at hælde lidt kogende vand i. Når karaflen er varm hældes vandet fra. Herefter tilsættes ca. 7 gram mellemfint (medium) nymalet kaffe pr. kop. Nu skal vandet hældes ud over kaffen. Lige under kongepunktet (94-96 grader), umiddelbart lige efter vandet er bragt i kog, hældes det varme vand ud over kaffen indtil det er gennemblødt. Vent herefter omkring 30 sekunder og hæld nænsomt vand ud over det nymalet kaffe i et langsomt tempo. Når vadet er dryppet af, serveres den velsmagende kop.
Bodum Pour over kaffebrygger Bodum Pour Over 1 liter - Kork. Tilbud på manuel kaffebrygger!
Kilde: Bodum.dk

Vurdering

Efter at have testet Bodum Pour-over kaffebrygger på 1 liter, må jeg sige at være imponeret. Den manuelle kaffebrygger består af et permanent filter udført i rustfrit stål, som giver et fedt look med et stilrent udtryk. Karaflen er fremstillet i Borosilikat glas, en speciel type glas, der tåler store temperaturforandringer, hvilket også gør karaflen ideel til produktion af iskaffe. Karaflen kommer med et praktisk silikonebånd (eller kork) omkring halsen, hvilket gør den let at servere kaffen fra, samt minimere risikoen for brænde fingrene. Den færdige kaffe havde en blid og rund smag, hvor alle smagsnuancer blev bemærket. Et velkonstrueret og velproduceret produkt fra Bodum, der får mine varmeste anbefalinger! Kilde: Bodum Kilde: Bodum