Sukkerfrie kanelsnegle – Kage med god samvittighed

Sukkerfrie kanelsnegle

Disse lækre, grove og endda sukkerfrie kanelsnegle er perfekte til dig som elsker et godt kagebord, men alligevel også går efter at være en strandløve til sommer. Vi har her lavet en opskrift på ca. 16 lækre kanelsnegle.

Her er hvad du skal bruge til dejen

  • 25 g gær
  • 1,5 dl mandelmælk
  • 1 spsk. skyr
  • 1 æg
  • 0,5 spsk. honning
  • ½ tsk. salt
  • 330 g mel – fuldkornshvedemel eller enhver anden slags mel kan egentlig bruges

Kanelfyldet

  • Blødt kokosolie
  • Kanel
  • Honning
  • Kardemomme
  • Vanilje

Fremgangsmåde

Lun mælken i en skål i mikroovnen, bland derefter gær og skyr sammen med mælken. Når det er rørt godt sammen evt. med et piskeris tilsætter du resten af ingredienserne i skålen. Ælt dejen godt med hænderne, og stil den til at hæve i 40 minutter. Imens dejen hæver kan du lave kanelfyldet, så det er klar til at blive smurt på lige så snart dejen er færdig med at hæve.

 

For at lave kanelfyldet skal du blot bruge en skål og et piskeris. Bland alle ingredienserne i skålen og sørg for at det er blandet godt sammen. Når dejen er færdig med at hæve ruller du den ud i en firkant og smører kanelfyldet på toppen af dejen, derefter ruller du dejen sammen til en lang pølse, og skærer den med en skarp kniv ud i skiver. Læg kanelsneglene op på en bageplade og flad dem lidt ud evt. med en kagerulle. Lad sneglene hæve 30-60 minutter mere inden de skal i ovnen. Bag dem i ovnen i ca. 20 min på 180 grader.

 

Nu har du ca. 16 styks lækre og sunde sukkerfrie kanelsnegle – velbekomme.

  • p-5165-brabantia-piskeris-stor-jpgLæg i kurv

    Brabantia – Piskeris stor – non-stick

    59.95 DKK
  • HyperFocal: 0Læg i kurv

    Frederik Bagger – Crispy Bowl 13,4 cm – Skål

    199.00 DKK