Sommerdrinks

Tid til sommeraftener og drinks

Sommeren er for alvor over os her i dejlige Danmark, og det er tid til, at nyde aftensolen på terrassen med venner, veninder og familien med en drink i hånden.

Vi har fundet vores absolutte sommer favoritter frem, og deler nu ud af opskrifterne.

Vi har valgt, at i skal have muligheden, for at smage vores Aperol spritz, Mojitos og selvfølgelige skal i også smage den legendariske Sangria

Skal vi ikke bare gå i gang?

Ting du skal bruge:

 

Aperol Spritz

Ingredienser:

  • 4-6 cl Aperol (11 %)
  • 8-10 cl hvidvin eller Danskvand
  • 3-4 isterninger
  • ½ skive appelsin

Sådan gør du:

Der findes ingen entydig opskrift på denne drink, idet den bliver lavet forskelligt overalt i Italien hvor den stammer fra. Nogle steder er der mere Aperol end hvidvin i, men vi synes den smager bedst med lidt mere hvidvin end Aperol. Hvis man er til en lidt milder version, kan man i stedet for hvidvin, blande Aperol med danskvand.

Så det er bare at blande det hele sammen i din cocktailshaker, og mix det.

Serveres i et hvidvinsglas, med sugerør, is og en appelsin på glasset.

 

Mojito

Jordbær:

Ingredienser:

Målene er ca. da det er meget individuelt i en drink som mojito, hvordan smagene skal ramme.

Pr drink:

  • 3-4 søde jordbær
  • 1/2 – 1 lime
  • 3-4 kviste frisk mynte
  • 1 spsk rørsukker
  • 4-6 cl rom
  • Danskvand
  1. Skyl jordbærrene i en sigte og skær dem i mindre stykker. Skyl og vask limen grundigt (brug gerne en usprøjtet hvis muligt) og skær den i kvarte, som derefter skæres igennem igen.
  2. Skyl mynten og tag bladene fra stænglen, stænglen skal ikke bruges.
  3. Kom jordbær, mynte, lime og rørsukker i et glas og mos/mas det med en morter/støder.
  4. Fyld glasset op med knust is, hæld rommen over og rør rundt.
  5. Top op med lidt danskvand og pynt med sugerør og et halvt jordbær.

 

 

 

 

 

 

Serveres klassisk i krystalglas eller drinks glas m. hank.

Sangria

  • Ingredienser:
  • 100 g frosne solbær
  • 2 økologiske appelsiner
  • 2 blommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 flaske rødvin
  • 200 ml orangejuice
  • 500 ml mineralvand med brus
  • isterninger.

Sådan gør du:

  1. Tø solbærrene op i en sigte. Skyl appelsiner og blommer, og skær dem i tynde skiver.
  2. Læg frugterne i en kande, drys sukkeret over, og hæld derefter rødvin og orangejuice ved. Hvis den skal serveres kold, sættes kanden i køleskabet, og kold mineralvand og isterninger hældes i lige inden serveringen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Serveres i en kande.

Så er der bare at sige rigtig god sommer, og nyd den 🙂