Smukke patentflasker og geleglas fra Conzept

Sommer er lig med hjemmelavet saft, most og mange andre lækre drikke. Med de smarte patentflasker fra Conzept kan du lave store mængder saft og opbevarer det i lang tid, ved hjælp af patentflaskernes omsluttende låg. Kombinér den hjemmelavede saft med hjemmelavet marmelade af friske bær fra havnen og fyld det i de rummelige geleglas med skruelåg.

Patentflasker

Patentflasker kan bruges til mange forskellige ting. De er fx perfekte til hjemmelavet saft, limonade, most, eddike, olier m.m. og super nyttige til opbevaring af vand i køleskabet. Derudover kan de også bruges til produkter, som er langtidsholdbare, fordi patentproppen er tætomsluttende og derfor holder madvaren under tryk. Patentproppen er forsynet med en fjeder, der sikrer, at glasset slutter tæt med den gummiring, der er placeret mellem glasfladen og låget.

Patentflasken kan også stilles på spisebordet under måltiderne, med frisk koldt vand eller saft. Dens flotte slanke udseende skinner smukt op i bordopdækningen, og er en flot erstatning af den traditionelle kande. Derudover kan patentflasken tages med på picnic. Stil den i kurven eller køletasken og tag lækre drikke med ud i naturen.

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsafthw-homeware_hyldeblomstsaft patentglas og geleglas

Intet er bedre end kold hyldeblomstsaft på en varm sommerdag. Lav selv den skønne drik og opbevar den i patentflaskerne.

Ingredienser (ca. 1,5l)
20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g sukker (evt. rørsukker)
1 liter vand

Tilberedning
Start med at skylle og rense hyldeblomstskærmene. Put dem herefter i en stor gryde eller beholder med låg. Skyl citronerne og skær disse ud i skiver, inden du lægger dem i gryden. Lav nu en sukkerlage, ved at blande citronsyren med sukkeret. Opløs herefter blandingen i kogende vand. Sukkerlagen hældes over hyldeblomstskærmene og blandingen omrøres. Låg nu låget på gryden eller beholderen og lad saften trække i køleskabet i 4 dage. Efter de 4 dage tages saften ud og hældes gennem et rent klæde. Når saften er siet færdigt hældes den på rengjorte patentflasker.

Opbevar hyldeblomstsaften i køleskabet og nyd den på de varme sommerdage.

Geleglas

Geleglas er perfekte til opbevaring af hjemmelavet gele, syltetøj eller andet. De kan også med fordel bruges til opbevaring af slik, bolcher eller andre ting.

Geleglassene fra Conzept er fremstillet i klart glas og har en skruelåg, som lukker helt tæt om glasset. Geleglassene er firkantede med runde hjørner, og på to af siderne er der mønstre på glasset. Glassene er super fine at have stående på morgenbordet med syltetøj i eller til aftensmaden med hjemmelavet ribsgele i. Glassene fås i 4 forskellige størrelser; 150 ml, 250 ml, 500 ml og 1 liter.

Opskrift på hjemmelavet solbærmarmelade

Lækker sund opskrift på solbærmarmelade uden tilsat sukker. Marmeladen smager skønt af solbær og er kun fyldt med rene gode råvarer.

Ingredienser (1 geleglas 0,5l)
300 g frosne solbær
1 spsk. vand.
½ vaniljestang
1 spsk. hvide eller sorte chiafrø
4-6 medjool dadler

Tilberedning
Start med at give de frosne solbær et opkog i en gryde med 1 spsk. vand. Tilsæt herefter kornene fra ½ vaniljestang og kom også de to halve stænger i. Lad det koge par minutter, indtil de fleste af bærrene er most. Lad det herefter køle en smule af, og tag de halve vaniljestænger op. Når solbærrene er let afkølede blandes de sammen med dadlerne og 1 spsk. chiafrø i en foodprocessor. Blend marmeladen indtil der ikke er flere stykker dadler, og kom den færdige marmelade i et skoldet geleglas. Solbærmarmeladen kan holde sig ca. en uge i køleskab.

Nyd solbærmarmeladen på hjemmelavet brød, eller i friske pandekager.