Sæson for danske kartofler – Opskrift

Nye Danske Kartofler

Endelig er det ved at være tid igen til, at de nye danske kartofler skal tilberedes og på boret hjemme i haven.

Sovs og kartofler er jo så dansk som det kan blive. Bare se på vores nationalret, som er stegt flæsk, med sovs og kartofler. Vi danskere er vilde med kartofler, og det er hele året rundt. Faktisk spiser hver dansker i gennemsnit ca 40 kg kartofler årligt.

Men en ting er helt sikkert, dansker er vilde med kartofler, men deres favorit er helt klart de danske kartofler, og det er heldigvis ved at være tid til den danske kartoffel sæson rigtig går i gang.

 

Derfor har vi været på forkant og fundet en opskrift frem.

Efter en masse dage med lækker gril mad, har vi haft brug for en lille kødpause og vi har derfor valgt en vegetarisk lasagne.

Så find forklædet frem, for vi skal i køkkenet.

 

Vegetar lasagne  

Ting du skal bruge til Lasagnen

Ingredienser

  • 1 – 1 ½ kg kartofler
  • ½ løg
  • 10 g friskrevet parmesan
  • Revet citronskal af 1 citron
  • 1 porrer
  • ½ broccoli
  • 3-4 dl piskefløde 38 %
  • 2 fede hvidløg
  • Lasagne plader

 

 

Sådan gør du:

Tag din elektriske kartoffelskræller, (eller manuelle) og skral kartoflerne. Tag din kniv og skærebræt og skær kartoflerne ud i skiver. Tag en gryde, kom kartoflerne i og fyld gryden med vand, som nu bringes i kog. Tag igen dit skærebræt og kniv og skær løget og tilsæt dem til kartoflerne samt salt og peber. Imens kartoflerne koger, kan du skære porrer og broccoli og tilsæt dem i vandet til kartoflerne så de lige for et ”chok”.

Tag din skål, og bland fløden med citronskal og parmesan.

Tag dit ovnfaste fad eller bradepande og hæld lidt af flødeblandingen i, læg et lag af lasagneplader og et lag med kartoffelskiver og broccoli på, efterfulgt af en ny omgang. Fortsæt indtil ca. 2 cm fra kanten. Slut af med et lag kartoffel. Dæk det ovnfastefad eller bradepande med sølvpapir. Bag lasagnen i forvarmet ovn på ca. 200 C i 45-50 min.

Tag den ud af ovnen og lad lasagnen hvile i 5-10 min.

Fjern sølvpapiret, og din lasagne er nu klar til at blive serveret. Kan både serveres som selvstændigt ret eller som tilbehør.

Velbekomme.