Sådan laver du en luftig omelet

 

 

Omelet på en ny måde             

Omelet er en dejlig og nem ret – der sagtens kan spises som både morgenmad, frokost eller let aftensmad.

Klassisk omelet serveres med sprødstegt bacon og purløg med frisk rugbrød – men kun fantasien sætter grænser for hvad du kan putte i din omelet. Omeletter har traditionelt været lavet på panden eller i ovnen. Med Conzept omeletbager findes der nu en ny nem måde at lave omelet som sikrer perfekt resultat – hver gang!

Lav din foretrukne omeletblanding mens omeletbageren varmer op. Når den grønne lampe lyser er den klar. Hæld din omeletblanding i de 2 særskilte rum – læg dit favorit fyld i hvis du ikke allerede har blandet det i æggeblandingen og luk låget – godt 5 min senere kan du servere 2 perfekte omeletter. Når du har nydt maden, kan du glæde dig over hvor nemt rengøringen går. Med Conzept omeletbager er det slut med rod, klatteri og alt det andet besvær der følger med at lave omelet på traditionel vis. Omeletbageren har Slip-let belægning og rengøring tager kun et øjeblik, da den bare skal tørres af med en hårdt opvredet klud.

       

Ingredienser:

  • 3-4 Æg
  • 3-4  spsk. Mælk el. fløde (kan også bruges kærnemælk eller creme fraise)
  • ½ spsk. revet ost  – f.eks. parmesan el. chedder.
  • ½ tsk. Bagepulver (hvis du ønsker den ekstra luftig)
  • fyld – hvad du kan lide eller hvad du har af rester i køleskabet og grøntsagskurven. Det kan være ristede, kogte eller rå ingredienser. Det er kun fantasien, der sætter grænser
  • lidt fedstof til stegning
  • Salt og peber samt evt. andre krydderier – karry, paprika, løgpulver, hvidløgssalt
  • Krydderurter – purløg, timian, oregano, tørrede krydderurter

Fremgangsmåde:

  1. Tænd omeletbageren.
  2. Pisk æg og mælk/fløde sammen med en gaffel/piskeris
  3. Tilsæt ost, salt, peber og evt. andre krydderier og krydderurter, og bland det hele godt.
  4. Hæld æggemassen på i omeletbageren
  5. luk låget og vent ca. 5 min.
  6. Tag ud og server lækre omeletter.