Sådan laver du blinis

Blinis – en klassiker

Blinis er en klassiker og god til mange anledninger. Påskefrokosterne står for døren og blinis egner sig godt til en frokost anretning eller som en del af det store påskefrokostbord. De er også lækre som velkomstsnak, forret eller som del af et tapasbord.

Brug en blinispande

Det er super nemt at lave lækre blinis på en pande eller og endnu nemmere at få dem ens og helt perfekte i en blinispande. Blinispander fås i flere størrelser og prisklasser. Vi bringer her en nem opskrift med boghvedemel som giver en let nøddeagtig smag – men den kan også laves kun med hvedemel. Ønsker du blinis med en let syrlig smag kan du tilsætte lidt creme fraiche.

Røget laks eller stenbiderrogn med creme fraiche og dild er blandt topfavoritterne som topping på blinis – men det er kun fantasien, smag og behag, der sætter grænser for, hvilke toppings man kan bruge.

Blinis opskrift til ca. 12 stk.

  • 100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 50 g Boghvedemel (ca. 1 dl) (kan erstattes af hvedemel)
  • 2½ spsk. Creme fraiche 18% (kan udelades)
  • 1 tsk Sukker
  • ½ tsk Bagepulver
  • ½ tsk Groft salt
  • 2 Æg
  • 1½ dl mælk
  • 50 g smør, smeltet

Fremgangsmåde:

  • Bland alle de tørre ting sammen i en røreskål – mel, boghvedemel, bagepulver, sukker og salt.
  • Rør æg og mælk, evt. creme fraiche sammen i en anden skål og pisk med et piskeris eller med en håndmixer på lav hastighed, melblandingen og det smeltede smør i.
  • Varm langsomt din blinispande op – og når den er varm kom lidt smør i hullerne.
  • Kom dej i hvert hul og bag dem, ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne gennembagte