Panna Cotta - Den perfekte sommerdessert

Panna Cotta - Den perfekte sommerdessert

Den enkle italienske dessert panna cotta er super nem at tilberede, og smager himmelsk. Panna cotta findes i mange varianter, denne er med hindbærsirup og friske bær. Den er en helt suveræn dessert på en lækker sommerdag! Om vinteren kan hindbærsiruppen og de friske bær klares på basis af frossen frugt. hw-homeware panna cotta Ingredienser til panna cotta
  • ½ liter piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 6 spsk. sukker
  • 4 blade husblas
  • Lidt blendet hindbær
Ingredienser til hindbærsirup
  • 1 vaniljestang
  • 200 g frosne hindbær
  • 150 g rørsukker
  • 1½ dl vand
  • Friske bær til pynt
Sådan gør du: Start med at varme fløden langsomt op i en tykbundet gryde. Med en skarp urtekniv flækker du vaniljestangen og skraber kornene ud. Tilsæt vaniljekornene, stangen samt sukker til fløden. Lad det koge ved svag varme uden låg i ca. 15 min. Find en skål frem og læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Tag gryden fra varmen og tag vaniljestangen op om smid den ud. Tilsæt den udblødte husblas og lidt blendet hindbær for at give farve. Rør med en ske i cremen til husblassen er helt opløst. Hæld nu cremen i 4 store eller 6 lidt mindre skåle eller forme. Lad dem stå tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste og kan vendes ud. Hindbærsirup Flæk først vaniljestangen og skrab kornene ud. I en gryde koger du hindbær, rørsukker vaniljekorn og vaniljestang samt vand i ca. 5 min. Hæld bærrene i en sigte over en skål. Skyl gryden og kom saften tilbage heri og bring det i kog. Kog saften ved kraftig varme uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. 1½ dl sirup tilbage.
  • Når cremen er fast vendes desserterne ud og anrettes fint med lidt sirup og friske hindbær, andre bær eller frugt.