Pandekager med fyld af Nutella

Disse Nutella pandekager er ikke blot to pandekager lagt sammen med Nutella. Dette er en pandekage FYLDT med Nutella.

Læs videre og find ud af hvordan de laves (Det er super nemt!)

pandekager

Pandekagerne kan spises varme, men smager også fabelagtig ved stuetemperatur. Opskriften er til 6 – 7 pandekager.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

 

Ingredienser
  • 10-14 spsk. Nutella
  • 3 dl hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 1 tsk. vanilje essens (valgfrit)
  • 1 tsk. smør, smeltet
  • Snittede jordbær (valgfrit)
Den nemmeste måde at få Nutellaen ind i pandekagerne er ved at lave frosne skiver af Nutella.
Sådan gør du:
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Klat 1½ til 2 spsk. Nutella på bagepladen og spred det ud til en skive på ca. 6 cm i diameter og ½ cm i tykkelse. Gentag 7 gange. (Du må ikke lave Nutella skiverne for tynde, så kan de knække, når du håndterer dem. Men på den anden side skal du heller ikke være for grådig og gøre dem for store, så vil det sive ud overalt, når du laver pandekagen!)
  • Placer pladen i fryseren indtil Nutella skiverne er stivnet (ca. 1 til 1½ time). Med lad dem blive i fryseren indtil de skal bruges, da de hurtigt bliver bløde.
Pandekager
  • Læg alle de tørre ingredienser i en skål og pisk det sammen.
  • Lav en fordybning i midten og placer der de våde ingredienser. Pisk med et piskeris indtil dejen er glat og uden klumper.
  • Smelt ½ tsk. smør på en non-stick pande over medium varme. Når smørret er smeltet, tørres det meste af smørret af med et stykke køkkenrulle. (Hemmeligheden til at få den første pandekage jævn gyldenbrun i stedet for klattet, hvilket er hvad der normalt sker, er at tørre det meste af smørret af med lidt køkkenrulle.)
  • Klat ca. ½ dl af dejen på panden. Arbejd hurtigt, placer en frossen Nutella skive i midten af dejen og top med dej så Nutellaen er helt dækket.
  • Når det begynder at boble i kanterne (efter ca. 2 minutter), løft kanten lidt og sørg for at undersiden er gylden. Vend så pandekagen og steg den anden side gylden.
  • Fortsæt indtil alt dejen er brugt. Smelt lidt mere smør i panden efter 3. eller 4. pandekage. Du bør være i stand til at lave syv i alt, men nogle gange er der kun til 6 – det afhænger af hvor meget dej, du bruger ovenpå Nutellaen. (Hvis en pandekage skulle “briste” og Nutella spildes på panden så sørg for at sluk og skrab Nutellaen af før den næste pandekage laves. Ellers får du brændte stumper af Nutella på din næste pandekage!)
  • Serveres varme eventuelt med friske skivede jordbær.

 

 

 

  • blomsterbergs_silikonemåtteTilføj til kurv

    Blomsterbergs – Bageark/-plade

    229.95 DKK
  • hw-homeware_bodum_bistro_piskeris_sort_stor_11388-01Tilføj til kurv

    Bodum – BISTRO Piskeris – Stor – Sort

    29.95 DKK
  • p-8803-pandekage-palet-jpgTilføj til kurv

    Gastromax – Pandekage palet

    39.95 DKK
  • hw-homeware_scanpan_classic_pandekagepande_42251200Tilføj til kurv

    Scanpan – Classic Pandekagepande – 25 cm

    699.95 DKK
  • Spar 33%p-8066-tefal_talent_pandekage_pande_28_cm-pngTilføj til kurv

    Tefal – Talent Pro pandekagepande – 25 cm

    299.95 DKK 199.95 DKK