Pandekagedag – gammeldags- og sunde pandekage opskrifter

Vi alle elsker dem, om det er til forret, hovedret eller dessert. Pandekager er bare SÅ gode! Så gode at de har fået deres helt egen mærkedag nemlig tirsdag d 13/2-18. Vi har i år forberedt os, og har her sammensat både opskrifter og udstyr, så det er bare om at gå i krig! 😊

Vi har to opskrifter vi gerne vil dele med jer

Pandekager

Gammeldags pandekager

Antal: 4 Personer

Ingredienser:

  • 250 g hvedemel
  • 4 æg
  • Knivspids salt
  • 1 tsk. sukker
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk. olie
  • Smør anbefales frem for olie til stegning

Sådan gør du

Tag en Margrethe skål, og slå æggene ud. Pisk dem sammen med salt, mel og sukker. Tilføj så olien og pisk med håndmixer til dejen er fast.
Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk så til der ikke er flere klumper.
Steg nu pandekagerne på din pandekagepande i smørret, til de har fået en lysebrun overflade. Vend dem gerne flere gange på hver side.

 

1, 2 og 3 så er der pandekager

 

Det sunde valg: Banan Pandekager

Ingredienser:

  • 2 modne bananer
  • 3 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mel
  • Knivspids salt

Sådan gør du

Tag en Margrethe skål, og mos bananerne. Tilføj havregrynene og mix det sammen med din håndmixer. Slå så æggene ud i blandingen og tilsæt lidt salt og bland det hele godt sammen (her kan du selv bedømme hvor grov eller fin du ønsker bananstykkerne.

Tag din pandekagepande og tilføj fedtstof. Her kan du evt. stege pandekagerne i kokos olie.
Til bananpandekagerne ville det være en fordel at bruge en pandekage hjælper!

Køkkenudstyr