Opskrift: Wok Med Kylling Og Grøntsager

Wok med kylling og grøntsager

 

Wok er en hurtig og nem efterårsret, hvor man bruger årstidens grøntsager. Wokretter er populære, fordi de er nemme at lave, fyldt med sunde grøntsager og man kan frit vælge hvilket kød og hvilke grøntsager, som man vil have i.

Her får du en nem orientalsk inspireret alt-i-én wok ret med nudler, kylling og grøntsager.

Ingredienser (4. pers.)

3 kyllingefileter i bredde strimler
1 dåse bambusskud
1 spsk. olivenolie
2 grønne squash i stave
2 gule squash i stave
1 spsk. fintrevet økologisk limeskal
1 tsk. friskpresset limesaft
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
1 dåse kokosmælk (ca. 165 ml)
2 dl strimlede friske basilikumblade
34 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Nudler:

3 liter vand
1 spsk. groft salt
300 g tørrede ægnudler

Pynt:

Friske basilikumblade

Sådan gør du:

Start med at skære squashene i stave. Derefter presser du limen, så du har omkring en tsk. limesaft.
Skallen på limen river du på et fint rivejern, indtil du har 1 spsk. fuld revet limeskal, og det samme gør du med en frisk ingefær.
Riv basilikumblade i strimler indtil du har ca. 2 dl strimlede basilikumblade.
De 3 kyllingefileter skærer du i bredde strimler med en skarp kniv og væden hældes fra bambusskuddene.

Når ingredienserne er klargjort, tænder du for wokken, og lader den blive godt varm, inden du begynder.
Start med at komme olien i og svits kyllingestrimlerne i ca. 2 minutter.
Tilsæt herefter squash, bambusskud og limeskal og svits i yderligere ca. 2 minutter.
Tilsæt nu friskpresset limesaft, fintrevet ingefær, kokosmælk, strimlede friske basilikumblade og varm retten godt igennem.
Husk at smage retten til med salt og peber.

I mens retten varmes igennem, bringes vand tilsat salt i kog i en gryde.
Når vandet koger, tilsættes nudlerne og de koges i ca. 3 minutter.
De skal være møre uden at være bløde. Når de er færdigkogt dryppes de af i en sigte.

Nudlerne vendes sammen med den krydrede kyllingesauce og retten smages til.
Til sidst pyntes retten med friskt basilikum. Servér wokretten i wokken, eller anret det i et fad.

Velbekomme!