Opskrift: Langtidsstegt kalveculotte m. bearnaise-smør

Opskrift: Langtidsstegt kalveculotte m. bearnaise-smør

pexels-photo-24413 (1) Denne gang er der kalveculotte på menuen. Der er lagt op til et fest måltid uden lige. En veltilberedt kalveculotte kan gøre en sand "kød-elsker" helt blød i knæerne med dens intense smag og bløde konsistens - så længe den IKKE bliver tør og gennemstegt. Men bare rolig. Jeg har en skudsikker opskrift klar til dig, der med garanti gør dig til en vinder under middagsselskabet. Langtidsstegt kalveculotte m. bearnaise-smør til 4 pers. Ingredienser: Culotte
  • 1 kg kalveculotte
  • 3 fed hvidløg
  • Et bundt frisk timian
  • Salt og peber
Bearnaise-smør
  • 150 g smør
  • 4 stilke frisk estragon
  • 2-3 spsk. lys eddike (gerne æblecider-eddike)
  • Salt og peber
Gratineret kartoffelmos
  • 800 g kartofler
  • 50 g smør
  • ½ dl fløde
  • Salt og peber
  • 150 gr friskrevet parmesan
Fremgangsmåde: Ta' en kniv og rids i kalveculotten på fedt siden, derefter drys med salt og peber. På en meget varm stegepande steges culotten på fedt siden for at gøre den sprød. Placer derefter culotten i et ovalt fad sammen med hvidløg og timian. Steg culotten ved ca. 55-60 grader i 6 timer. Herefter skæres culotten ud i pæne tynde skiver. TIP: Efter 4 timer bør der sætte et stegetermometer i stegen. Når kerne temperaturen er på 55 grader, skal den tages ud og pakkes ind i sølvpapir, indtil temperatuen når 58–60 grader. Bearnaisesmørret laves ved at tage smørret ud indtil det er blødt. Rør det bløde smør sammen med det fint hakkede estragon og eddike sammen i en skål. Herefter rulles alt smørret ud som en pølse i et stykke husholdningsfilm. Dernæst putter du smørret i fryseren i 2 timer og derefter i køleskabet indtil det skal serveres. Skær smørret ud i lige store skive og server det på en flot tallerken. Skær kartoflerne ud i grove tern og bring dem derefter i kog en stor gryde indtil de er møre (ca. 25-30 min). Når kartoflerne er møre og bløde hældes vandet fra og fløde, smør, salt og peber tilsættes. Blend kartoflerne med en stavblender indtil en ensartet konsistens er opnået. Hæld mosen ud på i et ildfast fad og ta' et gourmet rivejern og riv parmesan-osten udover. Bag mosen i 15 min ved 225 grader. Anret det lækkert på din yndlings tallerken - gerne med nogle små lette salatblade for at give retten en flot farve. Billedekilde: https://dk.pinterest.com/pin/46865652347890580/