Opskrift: Jordbærtærte med mynte.

strawberries-1088401

Hjemmelavet jordbærtærte

Så er det weekend – og hvad bedre er der end at sidde og hygge sig med familie og venner, over en god kop kaffe og jordbærtærte? Her får du en helt klassisk opskrift på jordbærtærte med mørdej, mazarinbund, chokolade, vaniljecreme og jordbær. Den er super frisk og perfekt til weekendens arrangementer.

Klassisk jordbærtærte

Ingredienser:

Mørdej

150 gram hvedemel
100 gram stuetempereret smør
50 gram flormelis
1 æg

Mazarinmasse

100 gram rå marcipan
100 gram sukker
50 gram stuetempereret smør
1 æg
Ca. 25 gram mel

Vaniljecreme

2 æg
30 gram maizena
1 vaniljestang
0,5 liter sødmælk
75 g rørsukker

1 plade mørk chokolade
1 stor bakke friske jordbær
Evt. mynteblade

Sådan gør du:

Mørdej:
Start med at smuldr smørret i melet, indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt herefter flormelis og ægget. Efter omrøring samler du dejen til en kugle med hænderne uden at ælte den. Stil mørdejskuglen på køl i en skål halv times tid.

Mazarinmasse:
Skær marcipanen i små stykker og ælt det sammen med sukkeret. Tilsæt smør, æg og mel og bland det sammen til en ensartet masse.

Vaniljecreme:
Vaniljekornene skrabes ud af vaniljestangen og blandes med rørsukkeret. Vaniljestangen gemmes til senere brug. Æggene og maizenaen piskes sammen i en gryde ved svag varme. Når det er pisket sammen tilsættes mælk, vaniljesukkeret fra før og vaniljestangen. Cremen koges op ved svag varme og konstant omrøring. Cremen skal kun lige nå op til kogepunktet – dvs. den må ikke stå og koge i længere tid for så koagulerer æggene. Når vaniljecremen er blevet en lækker cremet masse, er den færdig og vaniljestangen tages ud. Herefter lader du cremen køle af ved stuetemperatur eller i køleskab, mens du rør rundt i den med jævne mellemrum.

Når cremen er kølet af kan tærten samles. Du starter med at fordele mørdejen i et jævnt lag i et tærtefad. Derefter hælder du mazarinmassen over og bager dette ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Det er vigtigt at du holder øje med den og tager den ud, så snart den er blevet en fast masse, men den skal stadig være blød, når du trykker på den med en ske. Giv hellere massen lidt for lidt end lidt for meget. Tærten stilles til afkøling. Når tærten er kølet af, smelter du chokoladen og fordeler den på den afkølede tærte. Sæt tærten i køleskabet i ca. en halv time til chokoladen er størknet. Vaniljecremen fordeles på tærten og pyntes til sidst med friske jordbær og evt. mynteblade.

Velbekomme og god weekend!