Chokolade Fondant opskrift

Chokolade Fondant opskrift

Chokolade Fondant Vores dygtige dessertkok har endnu engang sørget for en rigtig lækker dessert til os. Vi bliver i chokoladens univers, hvor vi denne gang skal præsenteres for en lækker Chokolade Fondant. Nogle kender måske den velsmagende chokoladebombe under navnet "Blødende chokoladekage". Kagen er kendt for sin bløde kerne af flydende chokolademasse. Denne dessert er meget nem at lave (max. 30 min) og opfylder med garanti alle chokolade-elskeres dybeste fantasier.

Ingredienser (4 pers.):

100 g smør 100 g mørk chokolade (70%) 50 g sukker 40 g hvedemel 6 æggeblommer 2 æggehvide Flormelis Evt: Vanilje-is el. limesorbet Friskebær (hindbær, brombær) Flormelis Mynte

Fremgangsmåde:

Snup en skarp kniv og begynd at hakke chokoladen groft. Chokoladen smeltes herefter i en skål over et vandbad. Når chokoladen er smeltet blandes det sammen med sukkeret og det bløde smør. Her røres rundt indtil der er opnået en ensartet masse. Dernæst tilsættes mel og æg (blommer/hvide) i mens der forsigtigt røres med en dejskraber. Smør nogle forme og fordel chokoladeblandingen heri. Sæt derefter de fyldte kageforme i køleskabet indtil 15 min før servering. Sæt ovnen på 200 grader og bag chokolademassen i 11 min. Det er vigtigt at chokolade fondanten stadig er blød/flydende i midten. Lad kagen stå i 1-2 min, hvor den køles af inden kageformene fjernes og chokoladekagen serveres. Choklade fondanten serveres gerne med vanilje-is og/eller limesorbet. Drys kagerne med en smule flormelis for et flot æstetisk udtryk, samt pynt isen med friske bær og mynteblade. Velbekomme og god fornøjelse. Foto: Cecilie Helmersen