Hurtig chokolademousse med Baileys

Hurtig chokolademousse med Baileys

Skærmbillede-2016-04-13-kl.-15.24.28 Denne gang har vi lavet en rigtig lækker dessert til jer. Dette er en af vores helt store favoritter, Baileys mousse. Det er en meget nem og ikke mindst lækker dessert med en cremet konsistens og intens smag. Det er en klassiker, der vil falde i alles smag. Ingredienser: 2 tsk. gelatinepulver 1/2 dl. kogende vand 2 spsk. koldt vand 1 dl. sukker 2 spsk. mørk kakaopulver 3,5 dl. piskefløde 1 dl. kold Baileys 1 vaniljestang Fremgangsmåde: Find en 1,5L margrethe skål frem, hvori du blander geletine-pulveret med en smule koldt vand. Lad det stå i et minut, herefter tilsættes det kogende vand ud. Lad det det stå indtil gelatinen er helt opløst i vandet. Stil der efter skålen i køleskabet. Ta' et stort piskeris (evt. en håndmikser fra Bosch) og en ny skål og sæt det i fryseren i 15 minutter. Når skålen er helt kold, piskes sukkeret, kakaopulveret og fløden sammen i den kolde skål indtil det har en ensartet tekstur. Herefter tilsættes en smule kold Baileys (lidt af gangen), mens der piskes godt. Tilsæt samtidig vaniliekornene fra vaniljestangen samt gelatinemassen i mens der piskes. Pisk indtil massen opnår den ønsket tykkelse. Anret moussen i nogle flotte cognac glas fra Aida og stil det på køl (minimum) en time optil servering. Pynt med blåbær og evt. mynteblade. God fornøjelse. Foto: Cecilie Helmersen