Lav egg benedict til din morgenmad

Lav egg benedict til din morgenmad

egg benedict hw-homewareAt lave egg benedict kræver omhyggelig tilberedning. Du skal have varm sprød bacon, varme ristede engelske muffins, perfekt pocherede æg, og en varm cremet hollandaise sauce klar på omkring samme tid. Glæd familien med egg benedict, som er perfekt til f.eks en søndag morgen, hvor der er lidt ekstra tid til tilberedningen af morgenmaden. Forberedelsestid: 5 minutter Tilberedningstid: 20 minutter Portioner: 4 Egg benedict kan også laves med skiver af røget laks i stedet for bacon.
Ingredienser
  • 8 skiver bacon
  • 2 spsk. hakket persille, til pynt
  • 4 æg
  • 2 tsk. hvid eller riseddike
  • 2 engelske muffins
  • Smør
Hollandaise
  • 10 spsk. usaltet smør
  • 3 æggeblommer
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1/2 tsk. salt
Sådan gør du
1 Steg bacon: Steg baconen på en stor stegepande på medium varme. (Eller brug Lékué Bacon Maker til mikroovn.) Vend baconen lejlighedsvis indtil den er brunet på begge sider. Brug en tang eller en gaffel til at fjerne baconen fra panden. Læg det på et stykke køkkenrulle for at absorbere det overskydende fedt. 2 Sæt vand til at småkoge: Mens baconen tilberedes, bringes to tredjedele vand i kog i en stor gryde. Tilsæt derefter eddike. Bring vandet i kog igen og sænk derefter varmen. 3 Lav hollandaise sauce i blender: For at lave hollandaise sauce i en blender skal du først smelte 10 spsk. usaltet smør. I blenderen blander du 3 æggeblommer, en spiseskefuld citronsaft og 1/2 tsk. salt. sammen, blend på medium høj hastighed i 20-30 sekunder, indtil æggene bliver lyse i farven. Skru blenderen ned på laveste indstilling, og dryp langsomt den varme smeltede smør i. Smag til med salt og citronsaft. 4 pocher æggene: Her er en nem metode til pocherede æg. Det mest væsentlige er at arbejde med kun et æg ad gangen. Knæk et æg i en lille skål og hæld det forsigtigt i det knap kogende vand. Når det begynder at størkne, kan du smutte et andet æg i. Fortsæt indtil du har alle fire i gang. Sluk for varmen, sæt låg på og lad det stå i ca.4 minutter. (Husk det æg der kom først i, skal også tages først op.) Når det er tid løftes æggene forsigtigt op med en hulske. Bemærk, tiden kan variere afhængigt af størrelsen på din gryde, hvor meget vand, hvor mange æg, og hvor flydende du kan lide dem. Du har måske tid til at eksperimentere dig lidt frem for at få æggene præcis som du kan lide dem. 5 Rist de engelske muffins: Så snart alle æggene er i vandet, begynder du at riste de engelske muffins på en flad brødrister. Hvis du ikke kan nå at få ristet alle bollerne før alle æggene er klar, kan de forsigtigt tages op af vandet og lægges i en skål. 6 Saml dine egg benedict: Smør den ene side af de engelske muffins med smør og læg to skiver bacon på hver. Placer et pocheret æg på toppen af baconen og hæld lidt hollandaisesauce over. Drys noget frisk persille over og server med det samme.