Lækker cremet kartoffelsuppe med porrer og croutoner

Når det er koldt og trist udenfor, er den bedste måde at få varmen på med en dampende varm kartoffelsuppe, som varmer helt ind i knoglerne. Vi har her fundet vores yndlings opskrift på cremet kartoffelsuppe med porrer og croutoner frem til jer.

 

Kartoffelsuppe

Antal: 6 personer

Det skal du bruge til kartoffelsuppe

  • ½ kg bagekartofler
  • 2-3 porrer
  • 1 løg
  • 50 g smør
  • 1,25 L grøntsagsbouillon
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1,25 dl sødmælk
  • Salt og friskkværnet peber
  • Brødcroutoner
  • lidt hakket purløg eller persille

Sådan laver du kartoffelsuppe

  • Find din bedste kartoffelskræller frem, skræl alle kartoflerne, og skær dem i tern.
  • Rens porrerne og skær dem i mindre stykker.
  • Pil løget og skær det i tern.
  • Find så en stor suppegryde frem og smelt smørret.
  • Så snart smørret bruser, tilsættes kartofler, løg og porrer.
  • Lad nu det hele stege under svag varme mens du konstant rører rundt med din lækre Rosti grydeske. Pas på det ikke tager farve, med lad det stege i ca. 10 minutter, til alt er næsten mørt. Kværn lidt peber over, og rør rundt i grønsagerne.
  • Tilsæt nu bouillonvandet, og lad det koge over svag varme, til alt er helt mørt.
  • Nu er tiden kommet til at blende din kartoffelsuppe. Du kan vælge at bruge en stavblender direkte ned i gryden – Pas på med at bruge en metal stavblender hvis du har brugt en gryde med belægning. Du kan også vælge at hælde suppen i en blender og blend til suppen har en cremet konsistens.
  • Hvis du har brugt en blender, skal suppen nu hældes tilbage i gryden, og al mælken og det meste af fløden tilsættes under omrøring.
  • Varm nu suppen godt igennem, hvis den er blevet for tyk, kan der tilsættes lidt ekstra bouillon

Servering

Hæld suppen i varme tallerkener eller skåle. Hæld lidt piskefløde i hver i en tynd stråle, og drys med purløg/persille og brødcroutoner

Velbekomme!