Ideer til påskebordet

 

Påsken er lige rundt om hjørnet! Vi har derfor været i køkkenet og kokkereret en lækker salat, og som altid vil vi gerne dele den med jer!

Vi har valgt et sundt alternativ, så man senere kan hapse kagen i sig med god samvittighed.

Vi er helt vilde med påske bordet hvor alle de gode klassikere kommer frem, vi har derfor valgt at hoppe ud af vores comfortzone og giver jer en lækker opskrift på salat med kylling eller lam. Man kan også vælge at lave den med andet kød eller noget vegetarisk, hvis man er til det. 

Lad os komme i gang!

Du skal bruge

Ingredienser

  • Savoykålhoved
  • 2 gulerødder
  • 100 g jordskokker
  • 1 æble
  • saften af en appelsin
  • 1 ½ spsk æbleeddike
  • 1 ½ tsk honning
  • 1 spsk dijonsennep
  • 75 g cashewnødder
  • ½ rødløg i skiver
  • 300 – 400 g plukket kyllingekød eller lammekød

 

Fjern de yderste savoykålblade, skær stokken væk og smid den ud. Snit kålen i tynde strimler. Skræl gulerødderne og vask jordskokkerne med en kartoffelbørste. Skær gulerod og jordskok ud i tynde skiver med dit mandolinjern. Del æblerne med din æbledeler så kernehuset fjernes.

Tag en mindre skål til dressingen. Rør appelsinsaft, æbleeddike, honning, dijonsennep og krydr med salt og peber.

Rist cashewnødderne på din non-stick pande, til de er gyldne, krydre dem med lidt salt og lad dem køle af.

Bland snittet savoykål med gulerødder, jordskok, sennepsdressing, ristede cashewnødder, rødløg og kylling eller lam.
Servér salaten i en serveringsskål og med groft brød.