Hvid chokolademousse opskrift

Hvid chokolademousse opskrift

Hvid chokolademousse Chokolade er og vil altid være en sand vinder! Lige siden Mette Blomsterberg rullede ind over de danske tv-skærme må det siges at der er kommet godt gang i de små hjemme-konditorier. Denne opskrift på hvid chokolademousse med blåbær er en fantastisk lækker og nem dessert. Chokolademoussen må siges at kunne tilberedes i forskellige sammenhæng og på forskellige måder. Måske kender du den hvide chokolademousse med lakrids eller hvid chokolademousse i lagkagen? Dette er blot et par eksempler på denne lækre dessert i forskellige udformninger. Men én ting er fælles for dem alle - det smager som en drøm. Ingredienser (4 pers.): 150 g hvid chokolade 50 g rørsukker 2½ dl fløde 6 æggeblommer 1 bakke blåbær - evt. lidt 70% mørk chokolade. Fremgangsmåde: Find en skarp kniv og et skærebræt. Begynd med at hakke den hvide chokolade groft. Smelt derefter chokoladen i en skål over et vandbad. Mens den hvide chokolade smeltes, piskes fløden til flødeskum ved hjælp af en håndmixer. Herefter piskes æggeblommerne og sukkeret sammen indtil det er hvidt. Rør derefter den smeltede hvide chokolade sammen med æggeblommerne og sukkeret indtil det har ensartet konsistens. Vend chokoladeblandingen sammen med flødeskummet med hjælp fra en dejskraber. Her er det vigtig at du tager lidt af gangen for at opnå en luftig konsistens. Fordel den hvide chokolademousse i fire glas (evt. Aida's cognacglas på fod) og sæt det på køl i min. fire timer. Pynt moussen med skyllet blåbær og evt. lidt revet mørk chokolade. God fornøjelse! Ps. Vi har også lavet en lækker chokolade fondant til jer! Foto: Cecilie Helmersen