Hjemmelavet koldskål (m. kammerjunker)

Nu er sommeren efterhånden over os, og der er ikke noget der skriger sommer, mere end en skål koldskål med kammerjunker. Koldskål har altid været et kæmpe hit om sommeren, og nydes af både unge og gamle. Derfor har vi besluttet at dele denne lækre opskrift på hjemmelavet koldskål med alle jer – og med koldskål følger også kammerjunker, som i også kan finde opskriften på her.

13198999_1314114605269566_457413363_o

Koldskål:
-1 liter yoghurt eller ymer
-0,5 liter kærnemælk
-1 spsk. vaniljesukker
-3 spsk. sukker
-Saft fra 1 citron

Kammerjunker:
-300 gram hvedemel
-50 gram smør/olivenolie
-100 gram sukker
-2 æg
-1 tsk. bagepulver
-1 tsk. kardemomme
-1 knivspids fin salt

Fremgangsmåde (Koldskål)

Tag en skål og hæld sukker og citronsaft i, pisk de 2 ting sammen med et piskeris og tilsæt derefter mælkeprodukterne. Rør det hele godt sammen, så det får den helt rigtige hvide farve og konsistens. Sæt skålen i køleskabet når du er færdig og lad det stå i et par timer. Du kan altid prøve at eksperimentere med lidt frugt eller lign. hvis du ikke er så meget for kammerjunker, eller bare er til en lidt friskere smag.

Imens koldskålen trækker, kan du gå i gang med at lave kammerjunker.

Fremgangsmåde (Kammerjunker)

Find en ny skål frem, og pisk æg og sukker sammen, tilsæt så smeltet smør eller olivenolie. Tilsæt herefter mel, bagepulver og salt, og ælt så dejen sammen til den er fast, og sæt den herefter på køl i en time. Når dejen er kølet af, ruller du den ud i en lang pølse, hvorefter du skærer den ud i små mindre portioner (den størrelse du ønsker kammerjunkerne skal være) ca. 2-3 cm. Kammerjunkerne formes, og skal derefter bages i en varmluft ovn på 200 grader i ca. 10 minutter. Tag kammerjunkerne ud mens de stadig er varme, og lad dem køle af i 5 minutter. Sæt dem herefter i ovnen igen på 190 grader, og hold øje med dem. De er færdige når de har den rigtige farve (kig på billedet hvis du er i tvivl). Når de har været i ovnen lader du dem køle af, da det først er der de bliver rigtig sprøde.