Grønne asparges til påskefrokost

Grønne asparges til påskefrokost

Påsken er lige om hjørnet og traditionen tro står den for mange på påskefrokoster. I år måske i mindre stil pga. covid-19 restriktionerne. Men derfor kan man i husstanden jo godt gøre det lidt ekstra lækkert med en fin påskeopdækning og en lille snaps.

Opskrift på Grønne Asparges med sauce hollandaise – til 4 personer

INGREDIENSER

400 g grønne asparges 20 g smør 12 æggeblommer 1 dl citronsaft ½ tsk salt 10 g estragon Ristet rugbrød Salt Sort peber

SÅDAN GØR DU
  1. skær 3 cm af bundene på aspargesene og kog dem i ca. 2 minutter – ikke mere!
  2. Tag aspargesene op af vandet og hold dem varme.
  3. Smelt smørret i en gryde og bring det næsten i kog.
  4. Kom æg, citronsaft og salt i blenderen og blend det grundigt sammen på suppeprogrammet
  5. Mens blenderen kører, tilsættes den varme smør lidt ad gangen i en tynd stråle og saucen legerer helt af sig selv
  6. Smag saucen til med salt, peber og lidt citronsaft, hvis saucen ikke har den ønskede tykkelse.
  7. Anret aspargesene med sauce hollandaise, grofthatkket estragon og ristet rugbrød.

Tip: Man kan komme alverdens finthakkede kryderurter i denne sauce f.eks. basilikum, persille og purløg. Saucen er perfekt til kylling, fisk og skaldyr.