Brændte mandler

Brændte mandler – En ægte juleklassiker.

Når det er koldt uden for og familierne bliver samlet ved man at julen er lige om hjørnet. Det er mørkt uden for, men de flotte lyskæder hænger på gader og stræder, og lyser elegant op i mørket. Hjemmet er pyntet fint op, og der bliver skruet op for varmen. Julen er foruden familie-hygge også kendt for alle sine lækkerier. Konfekt, hjemmebag og brændte mandler, er et lille udsnit af de faste juletraditioner der husere i de danske hjem. Dette år skal ikke være anderledes. Vi har sørget for at lave en super nem opskrift, der vil falde i god jord hos hele familien. Velbekomme og god jul.

En let opskrift, der vil glæde hele familien

Tid: 30 min

Antal: 1 stor portion

Ingredienser:

  • 600 gram mandler (med skald)
  • 600 gram flormelis
  • 2 dl. vand

Fremgangsmåde:
Find en tykbundet stegepande med høj kant (evt. Scanpan CTX  28cm). Tænd blusset på fuld styrke og hæld alle ingredienserne op i panden. Find en grydeske af træ og rør godt rundt mens panden bliver varm. Når flormelisen er smeltet, og man kan høre mandlerne knække, er det tid til at tage mandlerne af. Placer mandlerne på et stykke bagepapir og fordel dem jævnt. Et tip er at skille mandlerne ad inden sukkeret bliver kold. Således undgår du, at de brændte mandler sætter sig i større klumper.

 

God jul – og velbekomme.

 

Hvis du foretrækker brunkager, har vi fundet en opskrift på “Verdens bedste brunkager” her.