lamme-rod

Påskemiddag - Lammekølle med karljohankartofler og spinatsalat med bacon!

Påsken er lige om hjørnet, og mangler du inspiration til påskemiddagen, så kig med her! Vi har nemlig fundet en lækker opskrift på Lammekølle med karljohankartofler og spinatsalt med bacon, som er velsmagende hovedret til påskemiddagen. Denne lammekølle skal du starte på dagen før, da den skal have god tid til at marinere. Ingredienser (4 pers.): Lammekølle 1 udbenet lammekølle 6 kviste rosmarin 4 fed hvidløg Skal af 1 citron Salt og friskkværnet peber Kødsnor Karljohankartofler 10 g tørrede karljohansvampe 1 kg aspargeskartofler Salt og friskkværnet peber Spinatsalat med bacon 100 g bacon (i et helt stykke) 16 grønne asparges 100 g babyspinat 1 rødløg 2 spsk. sød sennep 2 spsk. olivenolie Saft af 1 citron Salt og friskkværnet peber Fremgangsmåde Lammekølle (dagen før): Rids lammekøllen forsigtigt hele vejen rundt og hak derefter rosmarin, hvidløg og citronskal fint med en skarp køkkenkniv. Gnid de hakkede ingredienser godt ind på begge sider af kødet sammen med salt og peber, og bind kødet sammen med kødsnor. Læg kødet i en stor frysepose, og læg det på køl til dagen efter. Karljohankartofler: Læg svampene i en stor skål med lunkent vand og lad dem stå i blød i 1 time. Når de har ligget i blød i 1 time, skal de skylles og væden presses fra. Hak derefter svampene groft med en skrap kniv. Skær kartoflerne i tynde skiver med skræl på, og bland dem med svampe og salt og peber i et stort ovnfast fad. Læg den marinerede lammekølle oven på kartoflerne og dæk kartoflerne med ca. ½ l vand. Steg det hele i en 185° varm ovn i ca. 1 time og 40 minutter, til kødets centrumtemperatur er 65-70°. Hold øje med kødets centrumtemperatur med et stegetermometer. Lad den færdigstegte lammekølle hvile i 15 minutter. Spinatsalat med bacon: Skær bacon i små skiver, og steg dem sprøde på en tør pande. Knæk den nederste, træede ende af aspargeserne, og kog aspargeserne i 2 minutter i en lille gryde. Skyl og tør spinaten. Pil rødløget og skær det i tynde skiver. Rør sennep sammen med olie og citronsaft, og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med spinat, asparges, bacon og rødløg og den er klar til servering. Skær lammekødet i tynde skiver, og servér med kartofler og spinatsalat. Velbekomme og god påske!