Opskrift: Boghvedepandekager m. Banan Og Blåbær.

Opskrift: Boghvedepandekager m. Banan Og Blåbær.

food-lunch-kitchen-eat Boghvedepandekager m. banan og blåbær. Findes der en bedre måde at vågne på efter en travl arbejdsuge end ved duften af lækre, hjemmebagte pandekager? Vi tvivler. Disse pandekager er nemme at lave og tager kun 15 – 20 minutter at lave. Uanset om det er weekend, eller du bare har overskud om morgenen, så er disse pandekager en lækker måde at starte dagen på. Disse pandekager er baseret på boghvede- samt rismel, og der er ingen tilsat sukker i. Derfor kan du med god samvittighed nyde disse pandekager, samt blive mæt og fyldt med energi til dagen. Ingredienser til 4 personer: (Laver ca. 7-8 pandekager)
  • 4 økologiske æg.
  • 3 økologiske bananer. (Laves til mos)
  • 2 dl økologisk boghvedemel.
  • 2 dl økologisk rismel.
  • 2 spiseskeer kokosolie. (Kun til pandekagedejen)
  • 1 økologisk citron. (Skrællen fintrives og citronsaften presses)
  • 1 lille tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. økologisk muskatnød. (Fintrevet eller stødt – afhængigt af din personlige præference)
  • ½ tsk. kardemomme
  • Et lille drys salt. (Gerne Himalaya- eller havsalt)
  • Meget lidt kværnet sort peber.
  • 1 håndfuld mandler som hakkes groft.
  • 3 dl økologiske blåbær
Fremgangsmåde: Kom æggene, bananerne, boghvedemelet, rismelet, kokosolien, citronsaften og skrællen, vaniljen, kardemommen, kanelen, muskatnødderne samt salt og peber op i en skål. Herefter piskes det hele sammen. Når dejen er pisket sammen tilsættes blåbærrene samt mandlerne i dejen. Varm en pande op og kom lidt kokosolien på den. Når kokosolien er smeltet, bages der 2-3 pandekager på panden ad gangen, afhængigt af pandens størrelse. Der bruges 1 dl dej pr. pandekage. Pandekagerne steges ca. 2 minutter på den første side, hvorefter de vendes. Når pandekagen er vendt, skal den cirka bages 1 minut på den anden side. Efter minuttet er gået skrues der lidt ned for varmen på panden, og herefter vendes pandekagen indtil den er gyldenbrun og færdigbagt på hver side. Når pandekagerne er bagt, serveres de enten umiddelbart efter eller sættes på køl. Pandekagerne kan med fordel serveres med økologisk ahornsirup, friske bær samt et glas friskpresset juice. Til sidst er der kun én ting at sige – velbekomme!